(EMEA Persberichten)
CHEP, wereldwijd toonaangevend op gebied van pallet- en containerpooling, heeft een driejarig contract afgesloten met Intersnack, de tweede Europese leverancier van snacks en noten.

In de afgelopen drie jaar kende Intersnack, in het Verenigd Koninkrijk, een sterke groei, die vooral te danken was aan acquisities. Nu heeft het ongeveer 50% van de markt in handen, met name in de noten sector. Intersnack is vooral bekend door de zoute krakelingen van het merk Penn State en de snacks van het merk Pom-Bear en door de Percy Dalton producten. Bij Intersnack werken 400 mensen verspreid over de productievestigingen in Stanley, Corby, Suffolk en in Wolverhampton.

CHEP was al een partner van de twee bedrijven uit dezelfde sector - Union Snacks in County Durham en Imperial Snacks in Wolverhampton voordat ze door Intersnack werden overgenomen. CHEP behield deze klanten en won een bijkomend contract voor de vestiging in Corby. De beslissing van Intersnack om met het ´Your Nuts‘˜ gamma naar CHEP over te stappen gaat gepaard met 20.000 extra palletbewegingen.

Intersnack maakt gebruik van de Managed Recovery services van CHEP, een verbeterde dienst voor palletpooling waardoor zowel het totaal aantal bewegingen van vrachtwagens als de CO2 uitstoot van de bedrijfactiviteiten worden teruggebracht. Met deze dienst worden de lege pallets door CHEP opgehaald en naar de leveranciers van Intersnack gebracht. Op hun beurt gebruiken deze bedrijven de pallets om hun producten aan Intersnack te leveren.

Stephen Daly, Productie Manager bij Intersnack, verklaart: à¢â‚¬Å“De kwaliteit en beschikbaarheid van de CHEP pallets en de uitstekende werkrelatie die we hebben met het account management team waren de doorslaggevende factoren bij deze beslissing. Bovendien kunnen we, dankzij de Managed Recovery services, efficiënter werken en geld besparen terwijl we onze CO2 emissies verlagen.à¢â‚¬

Daniel Walsh, Commercieel Directeur bij CHEP UK & Ierland, vervolgt: à¢â‚¬Å“Dit contract is een bijkomende bevestiging van zowel de kwaliteit van onze diensten als van het succes van onze Managed Recovery Services. Het is fantastisch dat we een dergelijk vertrouwen hebben verkregen van een van Europa‘˜s grootste leveranciers van snacks.à¢â‚¬

Over Intersnack
Intersnack Limited, een bedrijf gevestigd in County Durham dat een snelle groei kent, produceert een uitgebreid gamma lekkere snacks en noten vanuit vier vestigingen gelegen in Tanfield Lea, Corby, Haverhill en Wolverhampton. De zoute krakelingen van het merk Penn State zijn de bekendste in het Verenigd Koninkrijk en de snacks van het merk Pom-Bear, in de vorm van beertjes, zijn de favorieten van miljoenen kinderen. In 2009 werden de Famous Nut Company van Percy Dalton en Imperial Snack Foods Ltd bij Intersnack ondergebracht, zodat het bedrijf zijn marktpositie van de snacks kon versterken dank zij een uitgebreide aanbod noten en notenmixen. De Intersnack Group is een van Europa‘˜s grootste snackproducenten en naast al dit lekkers brengt Intersnack ook de aardappelpuree in vlokken van het merk Mr Mash op de markt.

Over CHEP
CHEP is wereldwijd toonaangevend op het gebied van pallet- en containerpooling. Veel van de grootste bedrijven ter wereld maken gebruik van onze diensten. We hebben ruim 7.500 werknemers in 45 landen. Door de combinatie van hoogwaardige technologie, ruim veertig jaar ervaring à©n meer dan 300 miljoen pallets, biedt CHEP haar klanten een platform waarmee productschade kan worden verminderd en een milieuvriendelijke en duurzame logistieke oplossing. Bevoorradingsketens in consumentengoederen, land- en tuinbouwproducten, vlees, doe-het-zelf-producten, dranken en automobielindustrie worden door CHEP bediend. CHEP werkt wereldwijd samen met partners als Procter & Gamble, SYSCO, Kellogg's, Kraft, Nestlà©, Ford en General Motors en is er trots op à¢â‚¬Å“´s Werelds belangrijkste producten te vervoeren. Elke dag opnieuw.à¢â‚¬ Ga voor meer informatie naar: www.chep.com.