(Persbericht) CHEP, wereldwijd toonaangevend bedrijf op gebied van pallet- en containerpooling, heeft vandaag de Lean & Green Award in ontvangst genomen op het Connektcongres ´Rij Veilig, Vervoer Groen‘˜ in Rosmalen. Deze Award is een initiatief van Connekt, die in het kader van het overheidsprogramma Duurzame Logistiek, wordt toegekend aan bedrijven die zich verbinden om hun CO2 emissie in 2012 met minimaal 20% te reduceren.

Christophe Campe, Country General Manager CHEP Benelux, heeft, samen met 44 andere Award Winners, de Award uit handen van de heer Eric Janse de Jonge van Connekt ontvangen. ´Het winnen van de Lean & Green Award past volledig binnen de strategie van CHEP Benelux. Het dienstenpakket van CHEP is van nature milieuvriendelijk en CHEP wil door zijn positie in de keten meewerken aan het verder optimaliseren van de supply chain. Het Lean en Green programma is een passie geworden die we willen uitdragen naar al onze stakeholders toe,à¢â‚¬ aldus Christophe Campe.

CHEP is een unieke partner in de logistieke keten. Het gezamenlijk gebruik van CHEP producten door meerdere gebruikers (verladers, retail, etc.) leidt tot kostenoptimalisatie en ook tot een belangrijke besparing voor het milieu dank zij het continu opnieuw inzetten van zijn ladingdragers, het verantwoordelijk gebruiken en bewaken van natuurlijke grondstoffen (vb. hout) tijdens de complete levenscyclus (productie en reparatie) en door het dichte netwerk van CHEP dat transportafstanden minimaliseert

Corporate Social Responsibility volgens CHEP
´Onze doelstelling is om erkend te worden als een vooraanstaand groen merk dat de beste supply chain oplossing biedt en dit te realiseren door onze eigen CO2 voetafdruk kleiner te maken en samen te werken met klanten om de CO2 in de supply chain te reduceren. We zijn ook betrokken bij opleiding en locale gemeenschapprogramma‘˜s,‘˜ aldus Christophe Campe.

CO2 reductie met de Environmental Calculator (EC)
CHEP heeft de Environmental Calculator (EC) ontwikkeld die berekent wat de impact op het milieu is bij gebruik van CHEP pallets ten opzichte van standaard europallets en wegwerp pallets. De EC werd ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Leeds, die met haar faculteit Environment wereldwijd een autoriteit is inzake milieu.

Voor de distributie van zijn producten evolueert de koel-vers sector van het ruilen van standaard europallets naar het gebruik van CHEP poolpallets. De 500.000 bewegingen van deze sector zullen in 10 jaar tijd 18.336 bomen of 59 hectaren bos en 8.358 ton CO2 emissie uitsparen in vergelijking met standaard europallets. Vergeleken met wegwerp pallets wordt dit 70.371 bomen of 238 hectaren bos en 22.573 ton CO2 emissie.

Over Duurzame Logistiek Connekt
Het programma Duurzame Logistiek wil een concrete en pragmatische bijdrage leveren aan de verduurzaming van de logistieke keten. Daarbij gaan kostenbesparing en reductie van CO2 hand in hand. Het programma ondersteunt 250 zogenaamde ´koplopers‘˜.

Deze koplopers zijn bedrijven binnen de logistieke sector die zich willen verbinden aan de doelstelling van het programma om hun CO2 uitstoot in 2012 met 20% te hebben gereduceerd. Hierbij ondersteunt en verbindt Connekt bedrijven bij het formuleren en integreren van duurzaamheiddoelstellingen in de logistieke bedrijfsvoering.

Meer informatie op www.duurzamelogistiek.nl

Over CHEP
CHEP is wereldwijd toonaangevend op het gebied van pallet- en containerpooling. Veel van de grootste bedrijven ter wereld maken gebruik van zijn diensten. Met ruim 7.500 werknemers biedt het support aan meer dan 500.000 klanten in 45 landen. Door de combinatie van hoogwaardige technologie en meer dan 300 miljoen pallets en containers, biedt CHEP zijn klanten een platform waarmee productschade kan worden verminderd en een milieuvriendelijke en duurzame logistieke oplossing. CHEP zet zich in om zaken te doen op een duurzame wijze, met als belangrijke doelstelling de aandacht voor de veiligheid van klanten en consumenten en de bescherming van het milieu. CHEP bedient klanten in sectoren als consumentengoederen, verse producten, drank en automobielindustrie. CHEP werkt wereldwijd samen met partners als Procter & Gamble, SYSCO, Kellogg's, Kraft, Nestlà©, Ford en General Motors. CHEP maakt deel uit van Brambles Limited.
Ga voor meer informatie naar: www.chep.com of neem contact op met:

CHEP: Isabel Bà¶hme, Marketing & Communication- tel. + 49 221 93571 137 [email protected]