(Persbericht) * Elektronische proof of delivery (ePOD) oplossing maakt volledige traceerbaarheid mogelijk dankzij realtime en nauwkeurige datacollectie bij het ophalen, verzenden en leveren van orders
* Belangrijkste voordelen: realtime online informatie, verbeterde gegevensbetrouwbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en volledige traceerbaarheid
* Flexibel beheer van ophaalmogelijkheden en leverroutes voor een optimale klantenervaring
* Meer dan 350 mobiele medewerkers van Chronopost uitgerust in Portugal

Eindhoven, 27 juli Om competitief te blijven in een snel veranderende markt moest de Portugese afdeling van Chronopost de traceerbaarheid van alle pakjes en de klantenservice verbeteren. Het bedrijf deed een beroep op Zetes Burà³tica al ruim 15 jaar de oplossingenpartner van Chronopost voor het ontwerp en de implementatie van een innovatieve modulaire mobiliteitsoplossing met handheld computers (pda‘˜s). Door beter inzicht in de goederenstromen en mobiele medewerkers, is het oppikken en leveren te optimaliseren, terwijl een volledige traceerbaarheid wordt verzekerd. De oplossing wordt momenteel gebruikt door meer dan 350 mobiele medewerkers van Chronopost.

Chronopost International is sinds 1997 in Portugal gevestigd en verwerkt jaarlijks ongeveer 8,5 miljoen pakjes. Koeriersdiensten zijn de hoofdactiviteit van het bedrijf, in het bijzonder de levering van kleine dozen (tot 31,5 kg). Deze nieuwe oplossing helpt om de goederen op het juiste moment op de juiste plaats op te halen en te leveren en om omslachtige papieren procedures te vereenvoudigen.

Via de mobiele pda-oplossing krijgen alle terreinmedewerkers duidelijke instructies over de taken die ze moeten uitvoeren. Het bedrijf kan nu snel en nauwkeurig alle belangrijke data verzamelen voor elk proces, van het ophalen van bestellingen via de verzending tot de uiteindelijke levering. Het kan tijdens de processen ook beelden registreren, bijvoorbeeld als visueel bewijs van de toestand van een pakket. Bovendien geeft de gps-ontvanger de coà¶rdinaten van de verzamel- en leverpunten door, om het traject van de operators tijdens hun dagelijkse werkzaamheden te kunnen volgen. Dat vereenvoudigt het prestatiebeheer en vergroot de veiligheid van de mobiele medewerkers. Klanten kunnen de oorspronkelijk geplande plaats van levering wijzigen zodat ze hun pakje steeds krijgen op de meest geschikte plaats en het beste moment. De terminal leest ook tweedimensionale codes. Omdat zij meer informatie bevatten dan gewone barcodes, kan de oplossing een bijkomende datacontrole uitvoeren.

à¢â‚¬Å“Bij het ontwerp van de oplossing is rekening gehouden met de verschillende behoeften van onze klanten. We hebben nu een enkel instrument voor alle processen die vroeger op papier gebaseerd waren. Tegelijkertijd hebben we alle service levels voor de klant kunnen verbeterenà¢â‚¬, zegt Paulo Rosa, Directeur Informatiesystemen van Chronopost.

Alain Wirtz, CEO van Zetes, besluit: à¢â‚¬Å“In de postsector is een doeltreffende dienstverlening aan de klant cruciaal om de concurrentie het hoofd te bieden. Flexibele processen en een efficiënte tracering zijn twee sleutelelementen om dit te verwezenlijken. De auto-ID-oplossingen van Zetes verzekeren deze allebei. We merken een groei op de markt van de postlogistiek, waar nauwkeurige en stipte leveringen een must zijnà¢â‚¬.

Over Zetes
Zetes Industries (Euronext Brussels: ZTS) is een toonaangevende Europese producent van oplossingen en diensten met toegevoegde waarde voor de automatische identificatie van goederen en personen. Zetes gebruikt zowel nieuwe als bestaande technologieën (barcode, stemherkenning, RFID, chipkaarten, biometrie) en ontwikkelt Solution Architecture Frameworks die bijdragen tot een verbeterde werking van vele klanten in tal van marktsegmenten: productie, transport, logistiek, retail, gezondheidszorg, financiën, telecommunicatie, overheid en de publieke sector. De Zetes Groep heeft haar hoofdkantoor in Brussel en vestigingen in België, Cà´te d'Ivoire, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Israël, Italië, Nederland, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Zetes heeft momenteel meer dan 900 werknemers in dienst; de geconsolideerde omzet in 2010 bedroeg 216,7 miljoen euro. Meer informatie op www.zetes.com