Aken 23.01.2009. Van 8 tot 12 juni 2009 vindt in de Zuid-chinese stad Ningbo voor de achste keer de China International Consumer Goods Fair (CICGF) plaats, de vooraanstaande Chinese beurs voor luxe artikelen. Ook deze keer wordt op de CICGF een overweldigend aanbod aan consumptiegoederen gepresenteerd.
Er worden duizenden inkopers uit de hele wereld verwacht.

In het jaar 2008 zijn er op het hoogmoderne beursterrein van de consumptiegoederenbeurs CICGF in Ningbo 4.000 stands geweest. Gepresenteerd werden 100.000 producten uit de bereiken bekleding en huishoudtextiel, elektrische apparatuur, gebruiksvoorwerpen, bureau- en vrijetijdsartikelen, decoratie en geschenkartikelen evenals delicatessen. 70.000 inkopers uit 113 landen bezochten de vakbeurs.

Ook economisch was de 7. CICGF een succes: Het export-handelsvolumen bedroeg 1.073 miljarden US$, en het volumen van de gebruiksvoorwerpen bedroeg 290 miljoenen US$, het handelsvolumen voor huishoudtextiel bedroeg 206 miljoenen US$, bij delicatessen 37 miljoenen US$ en bij de overige branches 23 miljoenen US$. De meeste inkopen kwamen uit Amerika, Europa en Japan. 350 journalisten uit 120 wereldbekende media hebben de beurs 2008 bezocht.

Het doorslaande succes van de beurs is onder ander ook een gevolg van de A-locatie Ningbo, een stad die voor de Chinese economie heel belangrijk is.
Ningbo is een metropole met 5 miljoen inwoners dichtbij Shanghai. De stad is een belangrijke draaischijf voor de Chinese import en export. Bijna 20 procent van de Chinese consumptiegoederen worden vandaag in Ningbo en in de omgeving geproduceerd. De Chinese consumptiegoederenbeurs in Ningbo wordt hierdoor ieder jaar belangrijker voor inkopers uit de hele wereld.

Aanvullende informatie over de CICGF vindt u op de website: www.cicgf.com

Perscontact:
TEMA Technologie Marketing AG
TheaterstraàƒÆ’à…¸e 74
52062 Aachen
E-Mail: [email protected]
Web: www.tema.de