(Persbericht) Circus ZappZarap komt naar Nederland. Alle scholen in Nederland kunnen vanaf nu meedoen aan het spectaculaire circusproject van ZappZarap, het rondreizend pedagogisch circus. Een projectweek, schoolreis of vakantieproject krijgt zo een wel heel bijzonder karakter.

Keulen, 16 februari 2011 Circus kent geen grenzen! Overal ter wereld heeft de circuspiste een fascinerende aantrekkingskracht op mensen. De pedagogen en educatieve medewerkers van ZappZarap maken daarom nu ook Nederlandse scholen enthousiast voor hun pedagogisch concept. Het educatief circus ZappZarap voert elk jaar op meer dan 100 verschillende plaatsen in Europa projecten uit met een maximum van telkens 500 leerlingen. Gedurende een week werken leerlingen en docenten samen aan verschillende circusnummers. Het hoogtepunt is elke keer de spetterende eindshow in een van de kleurrijke circustenten, waar de jonge artiesten de sterren van de piste zijn. Op de nieuwe website www.zappzarap.nl kunnen geïnteresseerde docenten en leidinggevende in het Basis- en Voortgezet Onderwijs en het Speciaal (Basis)onderwijs meer informatie vinden.

Vandaag is het Circus!
Sinds de oprichting zes jaar geleden, reist het educatief circus met vijf tenten door Europa. Het motto: ´Kan niet bestaat niet - Vandaag is het Circus !‘˜ ZappZarap heeft al duizenden kinderen, jongeren en leraren enthousiast gemaakt voor de educatieve kracht van het circus.
Pedagogische processen en teambuilding zijn de kernpunten van het concept. Het doel van het circus is kinderen en jongeren hun eigen onvermoede talenten te laten ontdekken en ieders persoonlijke sterktes naar boven te halen. Iedereen is een belangrijke schakel in het geheel. Alleen als iedereen samenwerkt, draagt ieders afzonderlijk kunnen bij aan een adembenemende show.

Circus op maat
In nauwe samenwerking met beleidsmakers en docenten ontwerpt het team van ZappZarap circusprojecten op maat van bijscholing tot trainer, tot schoolprojecten van een week met 100 tot 500 leerlingen. Een projectweek, schoolreis of vakantieproject krijgt op die manier een heel bijzonder circuskarakter. Om het gemeenschappelijke project in tijden van chronisch gebrek aan middelen toch mogelijk te maken, geeft het team van ZappZarap voorafgaand aan een project uitgebreid advies over financieringsmogelijkheden, sponsoring en PR acties.

Spetterende eindshow
Tijdens de grote eindshow in de circustent, de aula of gymzaal is het publiek steeds weer geraakt door wat leerlingen en leraren als team in zo‘˜n korte tijd voor elkaar hebben gekregen. à¢â‚¬Å“Jullie medewerkers hebben het voor elkaar gekregen, ondanks de korte tijd, een fantastisch programma met onze leerlingen in elkaar te zettenà¢â‚¬ verteld de directrice van een school. à¢â‚¬Å“Het blijft vooral indrukwekkend, dat het gelukt is alle kinderen te integreren in de workshops! Onze docenten zijn unaniem van mening dat er heel professioneel, motiverend en met veel invoelingsvermogen werd gewerkt.à¢â‚¬
à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦à¢â‚¬¦
Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Barbara Link.
U kunt e-mailen naar [email protected] of
bellen naar +49 2171 90 18 26

Circus ZappZarap
Barbara Link (afdeling communicatie )
Im Friedenstal 8
51379 Leverkusen
DUITSLAND
www.zappzarap.nl
[email protected]

Foto‘˜s kunt uw downloaden via onze website:

www.zappzarap.nl Data&Referenties pers download

Naam (Benutzername): zz_pers
Wachtwoord: (Passwort): zappzarap

Klik op de map foto‘˜s