Het Centraal Justitieel Incasso Bureau is in november 2008 live met de vernieuwde portal waarin beschikkingen online worden gepresenteerd aan leasemaatschappijen. De circa 200 leasemaatschappijen in Nederland kunnen de beschikkingen via de online portal raadplegen en downloaden. In opdracht van Getronics heeft Anachron de portal vernieuwd en extra functionaliteiten toegevoegd.

Het CJIB verstuurt de beschikkingen die bestemd zijn voor elektronische verwerking als een bestand via Getronics naar het Anachron platform.
Anachron verwerkt de data en presenteert de beschikkingen online in PDF en ACSII formaat. De PDF wordt gesigneerd door middel van de geavanceerde digitale handtekening.

De geautoriseerde medewerker van de leasemaatschappij ontvangt vervolgens een notificatie per e-mail zodra de beschikkingen klaarstaan in de portal. Via de hyperlink in de notificatie e-mail kan ingelogd worden op de portal. De beschikkingen kunnen ook via een FTPS verbinding als ZIP bestand gedownload worden.

Anachron heeft voor het CJIB een Management Console voor het beheer en aanmaken van nieuwe gebruikers ontwikkeld. De Management Console biedt ook toegang tot het volledige bestandsarchief. Het CJIB kan via de profielinstellingen per gebruiker aangeven of de papieren beschikking of de digitale beschikking verstuurd moet worden.

Het CJIB heeft zich ten doel gesteld om het printen van de beschikkingen terug te dringen. De leasemaatschappijen kunnen via een proefperiode kennismaken met de online portal en hebben alle functionaliteiten tot hun beschikking.

Kenmerken van de oplossing:
- Notificatie email
- Downloadformaten PDF en ASCII
- PDF signeren d.m.v. geavanceerde digitale handtekening
- Management console
- Bestandsarchief voor ontvangers en CJIB

(c) www.anachron.com