Cliënt is gast in laagdrempelig zorghotel

Eerste laagdrempelig zorghotel binnen het Land van Cuijk in de maak

(Door een verslaggeefster)

 

22 augustus 2007

GRAVE – Patiënt zijn is nooit leuk, maar binnenkort zijn zieken, revaliderenden en zorgbehoevenden bij hun ziektebed of revalidatie niet langer meer gebonden aan een ziekenhuis. Theo Bronts, eigenaar van Bronts Ambulanceservice in Grave, wil binnen afzienbare tijd een zorghotel realiseren waarin de ‘gasten’ niet alleen kunnen revalideren en bijkomen maar ook eens goed in de watten worden gelegd.

 

Wanneer je ziek bent is het niet altijd even fijn om telkens in het ziekenhuis te moeten verblijven. Vaak heeft een patiënt echter geen keuze omdat het thuis  niet altijd mogelijk en wenselijk is om de juiste zorg te ontvangen.. Theo Bronts wil een positieve bijdrage leveren en hoopt snel te kunnen starten met een zorghotel. Als eigenaar van Bronts Ambulance Service in Grave wil hij een spin-off maken naar een zorghotel waarin hij zijn gasten eens goed in de watten kan leggen. ,,Een cliënt is bij ons een gast. Het hotel biedt zorgbehoeftige een fijne vakantie en is bovendien een verlengstuk van het ziekenhuis. Wij bieden onze gasten de gelegenheid om langer en op een fijne manier te herstellen van hun ziekte/operatie, maar dan wel in een luxe ambiance van een hotel”, zegt hij.

 

De plannen van de Gravenaar staan nog in de kinderschoenen maar hij weet nu al wel precies hoe het hotel eruit moet komen te zien. ,,Het hotel bevat minstens dertig kamers en is van alle gemakken voorzien. Daarbij kunt u denken aan een goed restaurant, Thermenbaden en een sauna, een kapsalon en verschillende paramedische voorzieningen zoals een logopedist en een fysiotherapeut. Maar dan zonder de uitstraling van een ziekenhuis. Service, zorg en begeleiding staan centraal in ons hotel.”

 

Het zorghotel biedt ruimte voor patiënten die revalideren na een operatie of die in afwachting zijn van een operatie. Daarnaast is het ook een mooie gelegenheid om mantelzorgers te ontlasten. Hoewel het hotel laagdrempelig en toegankelijk is voor een breed publiek is het volgens Theo niet de bedoeling dat zomaar iedereen het hotel binnenstapt. ,,We richten ons enkel op zorgbehoevende die eens even weg willen uit de reguliere zorglocaties. Wel bieden we hen de optimale verzorging die ze op dat moment nodig hebben. Met een maatschappelijk werkster, verpleegkundigen en andere specialisten hebben we voldoende deskundigheid in huis”, verzekert hij. Zowel particulieren als cliënten met een indicatie via ziektekostenverzekeraars, AWBZ of via DBC’s (Diagnose Behandel Combinatie) kunnen bij het zorghotel terecht.

 

Momenteel is hij samen met zijn zakenpartner Marco Nieuwenhuis, druk bezig met de zoektocht naar een geschikte locatie. Enkele onderhandelingen met eigenaren van bestaande locaties zijn al bezig. Bovendien hoopt hij binnen afzienbare tijd de legitimiteit van belanghebbende organisaties, zoals de zorgverzekeraars, ziekenhuizen, de thuiszorg, huisartsen, thuiszorgorganisaties, woningbouwmaatschappijen, cliënten en hun familieleden, in handen te hebben. ,,Het zorghotel is een goede aanvulling op de bestaande zorginstellingen. Op deze manier dragen we een steentje bij aan onder andere het herstelproces van onze ‘gasten’”, aldus Theo. Verwacht wordt dat binnen drie jaar het eerste zorghotel in het Land van Cuijk staat en draait.

 

Voor meer informatie;

[email protected]

0486.476262