(Persbericht) Hoofddorp, 2 november 2011 QlikTech (NASDAQ: QLIK), specialist in Business Discovery user-driven Business Intelligence en Cofely, Europees marktleider op het gebied van duurzame technologische oplossingen voor energie en milieu, zijn een partnership aangegaan. Cofely Industrial Automation gaat QlikView onder andere inzetten om klanten inzicht te bieden in de data die gegenereerd wordt bij verschillende industriële processen. Inmiddels zijn tien Cofely consultants getraind en gecertificeerd en bij verschillende klanten zijn al QlikView applicaties geïmplementeerd.

Cofely Industrial Automation speelt een cruciale rol in het ontwikkelen, beheren en ondersteunen van technische en infrastructurele processen voor verschillende organisaties. De procesbesturing wordt steeds meer geautomatiseerd, waardoor een grotere hoeveelheid data gegenereerd wordt. Cofely signaleerde een groeiende behoefte aan analyse- en rapportagemechanismen om inzicht te krijgen in deze data. Door het partnership met QlikTech is zij in staat klanten snel en gemakkelijk dit inzicht te bieden in de efficiency van installaties om zo de prestaties te optimaliseren Naast de implementatie van QlikView bij verschillende klanten ontwikkelt Cofely ook eigen QlikView applicaties. Voor de feed-markt is bijvoorbeeld een performance-analysetool ontwikkeld. Er staan applicaties gepland voor het monitoren van SLA‘˜s en de performance van servers in het datacenter.

Martin Zuurbier, directeur van het competence center Industrial Automation bij Cofely: à¢â‚¬Å“Met QlikView kunnen wij klanten nog beter helpen de performance van fabrieken en installaties te verbeteren. Door inzicht te krijgen in de opgeslagen informatie kunnen wij helpen te sturen op de business drivers. Of het nu gaat om duurzamer produceren, kostenbesparing, performanceverbetering of het signaleren van trends, QlikView geeft ons een beter inzicht in de performance van de installaties bij de klant.à¢â‚¬

à¢â‚¬Å“Cofely is voor ons een belangrijke partner in de industriële marktà¢â‚¬, aldus Bas van der Horst, Country Manager Benelux bij QlikTech. à¢â‚¬Å“Hun kennis over procesbesturing, gecombineerd met de kracht van QlikView om informatie snel inzichtelijk en toegankelijk te maken biedt bedrijven veel toegevoegde waarde. Daarom zien we dit partnership als een veelbelovende volgende stap om de industriële markt verder te ontginnen en deze markt de voordelen van Business Discovery te laten ervaren.à¢â‚¬

---------------------------

Over Cofely, onderdeel van GDF SUEZ
Cofely is Europees marktleider op het gebied van duurzame technologische oplossingen voor energie en milieu. Zij ontwerpt en implementeert oplossingen waarmee bedrijven en publieke organisaties de performance van installaties en het energiegebruik in bedrijfsprocessen kunnen optimaliseren en milieueffecten tot een minimum beperken. Cofely biedt een unieke combinatie van expertise op verschillende terreinen. Van het ontwerp, de installatie en het beheer van lokale en hernieuwbare energie-oplossingen tot de operationele levering van geïntegreerde voorzieningen en services.

Cofely is het belangrijkste merk van GDF SUEZ Energy Services - à©à©n van de zes business units van GDF SUEZ - dat 76.000 medewerkers telt en een omzet van 13,5 miljard euro realiseerde in 2010. In Nederland telt Cofely circa 7.000 medewerkers en behaalde de organisatie een omzet van ruim 1 miljard in 2010.

GDF SUEZ is à©à©n van de grootste energieleveranciers ter wereld. Haar dienstverlening omvat de volledige energieketen van elektriciteit en aardgas. De Groep heeft wereldwijd ruim 220.000 mensen in dienst en behaalde in 2010 een omzet van 84,5 miljard euro. Meer info op www.cofely.nl.

Over QlikTech
QlikTech (NASDAQ: QLIK) is een leider in Business Discovery, oftewel user-driven Business Intelligence (BI). De krachtige en toegankelijke Business Discovery oplossing QlikView slaat een brug tussen traditionele BI-oplossingen en stand-alone bedrijfsapplicaties. QlikView biedt gebruikers intuïtieve gebruiksvriendelijke analyses. Dankzij de pioniersrol van QlikTech in in-memory associatieve zoektechnologie kunnen gebruikers, in tegenstelling tot een beperking door voorgedefinieerde vragen, informatie juist vrij onderzoeken. QlikView Business Discovery werkt met bestaande BI-applicaties en voegt nieuwe mogelijkheden toe, zoals inzicht voor iedereen, real-time analyses zonder wachttijden, mobiliteit, de gebruiksvriendelijkheid van een app, de mogelijkheid data te combineren en samen te voegen, en een nieuw niveau van informatiedeling en samenwerking. In tegenstelling tot traditionele applicaties kan QlikView binnen enkele dagen of weken worden geïmplementeerd, in plaats van in maanden, jaren of uiteindelijk helemaal niet. Het hoofdkantoor van QlikTech is gevestigd in Radnor, Pennsylvania. QlikTech heeft wereldwijd vestigingen die samen meer dan 22.000 klanten in ruim 100 landen bedienen. Ga voor meer informatie naar www.qlikview.com.

###

QlikTech en QlikView zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van QlikTech International AB. Andere hier gebruikte bedrijfsnamen, productennamen en bedrijfslogo‘˜s zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve eigenaars.

Meer informatie:
Marcommit PR
Ellis Akkermans
T 035-5822730
E [email protected]