(Persbericht) Stichting Coke van Jou is een steunpunt en kenniscentrum voor partners, familie en vrienden van verslaafden. Zij biedt kosteloos een professioneel hulpaanbod door samen te werken met een groot netwerk van professionele zorginstellingen. De stichting doorbreekt de vicieuze cirkel waarin naastbetrokkenen van verslaafden beland zijn en helpt hen hun 'eigen leven terug te krijgen'. Honderden van hen hebben ondersteuning gekregen bij het omgaan met hun verslaafde dierbare: partner, kind, ouder, broer of zus.

Het doorbreken van het taboe dat heerst rondom het leven met een verslaafde en voorlichting geven staan hoog op de agenda. De stichting benadert en activeert haar doelgroep door het ontwikkelen en aanbieden van ondersteuning en activiteiten. Zo biedt zij duurzame handvatten om constructief met de verslaving van een naaste om te leren gaan. De stichting verzorgt, naast een website met forum, chatbox en online advies, Open Dagen, lotgenotencontact, juridische en psychische ondersteuning, zelfhulpgroepen, workshops en de ontwikkeling en organisatie van de training 'Leren leven naast een verslaafde'.

Open Dag
De laatste Open Dag van dit jaar vindt plaats op zaterdag 11 december 2010 in Amsterdam. Op de Open Dag gaat de hulpvraag gepaard met een ontspannen verwenmiddag. Lotgenotencontact, kennismaking met zelfhulp, juridisch advies, lezingen van professionals en verhalen van ervaringsdeskundigen, een yogaworkshop en ontspannende massages komen aan bod. Aanmelden kan via www.cokevanjou.nl.

Glossy
Vanwege het vijfjarige bestaan van Stichting Coke van Jou is er een speciale glossy uitgebracht. Deze jubileumuitgave wordt verspreid in een oplage van 25000, een voorlichtingscampagne van formaat dus! Met het uitbrengen van de glossy ´Ik ook van Jou‘˜ wil de stichting haar doelgroep op aansprekende wijze voorlichting geven over de problematiek en hen aanzetten tot het zoeken van ondersteuning. Deze uitgave zal een enorme bijdrage zijn voor mensen met verslavingsproblemen in hun omgeving en het vinden van de weg naar professionele hulpverlening. In de glossy zijn onder andere te vinden: verhalen van bekende en onbekende ervaringsdeskundigen, de visie van professionals, tips en telefoonnummers voor ondersteuning en nog veel meer interessante verhalen over het (leren) leven met een verslaafde. De glossy is te bestellen via de website van de stichting: www.cokevanjou.nl.