UTRECHT, 29-08-2007 - In samenwerking met de Hogeschool Utrecht heeft La’Met International het L.I.F.E. traject ontwikkeld. L.I.F.E. staat voor Live International Future Experience. Voordelen van dit traject zijn dat studenten ook daadwerkelijk meer praktijkervaring zullen krijgen plus internationale ervaring, twee begrippen die (te) weinig worden toegepast binnen het huidige beleid van diverse opleidingen.

Na gewerkt te hebben met een aantal stagiaires, vindt La’Met het nu tijd om meer invloed te hebben in het Europese onderwijs. Samen met een groep studenten is er gekeken naar wat zij missen binnen hun opleiding. Kijkende naar de voorkeuren van studenten en docenten is hierbij dit traject ontwikkeld dat hier naadloos op aansluit.

De inhoud van het project is zo samengesteld dat de studenten voor een bestaand bedrijf, welke La’Met zal aandragen, een internationaal ondernemingsplan schrijven. De studenten zullen actief begeleid worden met presentaties en workshops waarin adviseurs van La’Met ervaringen vertalen naar activiteiten die de student gedurende het traject zullen toepassen. Denk hierbij aan internationaal marktonderzoek en het communiceren met verschillende (zakelijke) culturen, waarmee de studenten in contact zullen komen. Het traject is geheel in het Engels aangezien de studenten werkzaam zullen zijn in een internationale omgeving. De participerende bedrijven komen uit verschillende landen en willen exporteren naar verschillende landen. Ook vanuit Universiteiten uit andere landen is er interesse getoond voor dit nieuwe leerconcept, waaronder Roemenië en Engeland.

La’Met International is een internationaal adviesbureau dat diensten aanbied op de gebieden van marketing, sales, legal en finance aan bedrijven en overheidsinstellingen die willen exporteren c.q. internationaliseren. Hierbij hebben zij de beschikking over een wereldwijd netwerk.