PERSBERICHT

Computication genomineerd voor Sprout Challenger 50 2009

ZEIST, 6 november 2009 ICT beheerbedrijf Computication uit Zeist is door zakenblad Sprout genomineerd voor de Sprout Challenger 50, een jaarlijkse verkiezing van 50 jonge bedrijven die flink concurreren met de gevestigde orde. De redactie van Sprout en een deskundige jury beoordelen de challengers op groei(prognose), innovatievermogen en harde resultaten. Op 19 november aanstaande wordt bekend welke challenger op deze gebieden volgens de jury de grootste uitdager voor gevestigde topondernemingen is. Op 18 december verschijnt de speciale Sprout Challenger 50 editie met daarin de ranking van 2009. Ook wordt dan de winnaar van de publieksprijs bekend. Op www.challenger50.nl kan worden gestemd.

Computication is à©à©n van de 50 challengers van 2009. à¢â‚¬Å“Over onze kansen in de Challenger 50 kan ik alleen maar gissen, maar dat we steeds meer gaan concurreren met partijen als Getronics is zekerà¢â‚¬, aldus Jan Martijn Broekhof, directeur en mede-eigenaar. De omzet van Computication groeide de afgelopen vijf jaar met zo‘˜n 950 procent. Jan Martijn: à¢â‚¬Å“Wij doen veel anders dan onze concurrenten en daarmee hebben we naam gemaakt in de markt. Zo kennen wij het uurtje factuurtje principe en meerwerk niet, we werken met fixed prices voor onze beheertarieven. Ook nemen we - in tegenstelling tot veel collega‘˜s die eisen dat je nieuwe hardware aanschaft - voornamelijk bestaande IT-omgevingen in beheer.à¢â‚¬ De onderscheidende werkwijze van Computication doet steeds meer opdrachtgevers overstappen van grote bedrijven naar het relatief kleinere Computication.

Dedicated as a Service
à¢â‚¬Å“Naast deze beheerpropositie hebben we een alternatieve oplossing ontwikkeld voor het nu zo populaire Software as a Service (SAAS). Hieraan kleven namelijk twee nadelen: omdat de software op een gedeelde server werkt zijn er beperkingen bij het gebruik van de software en het is niet mogelijk om bedrijfseigen applicaties te gebruiken of te koppelen binnen de SAAS omgeving. Onze oplossing Dedicated as a Service (DAAS) biedt opdrachtgevers de mogelijkheid om nieuwe servers en software te gebruiken, te betalen per gebruiker per maand en het IT-budget te fixeren. De servers en software komen niet in eigendom, maar de opdrachtgever heeft wel de beschikking over een dedicated Windows omgeving en software. Daarnaast is het met DAAS wà©l mogelijk om eigen applicaties te laten installeren. Met deze service en daarnaast onze eenvoudige overstapservice, hebben we in 2009 al heel wat klanten afgesnoept van de grote jongens.à¢â‚¬

Over Computication
Computication is gevestigd in Zeist. Het bedrijf biedt organisaties IT werkplekbeheer, serverbeheer en netwerkbeheer tegen een op voorhand gegarandeerd vast tarief. Bij Computication werken 20 medewerkers. Het bedrijf is in 2003 opgericht door Martijn van der Schaaf (31) en Jan Martijn Broekhof (31).

Noot voor de redactie
Meer informatie over Computication vindt u op www.computication.nl. Voor meer informatie over Jan Martijn Broekhof en Martijn van der Schaaf en de deelname van Computication aan Sprout Challenger 50 2009 neemt u contact op met Hyperz PR, via [email protected] of bel 0345-505845/06-20032389.

Website: http://www.computication.nl