ZEIST, 8 april 2010 - IT beheerbedrijf Computication lanceert vandaag haar softwarepakket Computicate 2.0, waarmee het voor alle partners van het bedrijf mogelijk wordt gemaakt om de IT omgeving van hun klanten pro actief te beheren."Computicate is een pakket waarmee je efficiënt volgens de managed services methode kunt werken. Deze software sluit naadloos aan op de veelgebruikte monitoring software van Kaseya. Vanaf nu zijn contractbeheer, relatiebeheer, servicedesk, SLA, urenregistratie en inventory van je klanten naadloos in à©à©n systeem geïntegreerd. Daardoor kun je pro actief beheer en snelle service bieden", aldus Jan Martijn Broekhof, directeur eigenaar van Computication.

Ontwikkeld om de markt te helpen innoveren
Managed services - het tegen een vast tarief aanbieden van IT beheerdiensten - is een trend waarover veel wordt gesproken. Computication werkt al sinds de start van het bedrijf volgens deze methode en staat in de markt bekend als à©à©n van de koplopers op het gebied. "Tegen een vast tarief beheren, is een service die je alleen kunt bieden als je als beheerder een pro actieve mentaliteit hebt. Je moet namelijk continu van tevoren inschatten waar bij een klant mogelijke risico's of storingen kunnen optreden. Daarvoor wordt veelvuldig het geïntegreerde IT-automatisering framework van Kaseya gebruikt. Dat doen wij zelf ook. We hebben Computicate 2.0 ernaast ontwikkeld om niet alleen in à©à©n oogopslag de IT omgeving van een klant te kunnen monitoren, maar ook de overige facetten die bij de dienstverlening horen. Of we onze SLA wel hebben gehaald bijvoorbeeld, wat voor contract een klant heeft et cetera. Dat je al die zaken nu niet meer in verschillende systemen hoeft op te zoeken, scheelt vooral zeeën van tijd en daar maak je klanten gelukkig mee." Het softwarepakket is niet van gisteren. "De eerste versie van Computicate is al in 2005 ontwikkeld en gebruikten we vooral zelf. Computicate 2.0 bieden we nu als deel van onze service aan onze partners, om hen te helpen innoveren."

Overstap faciliteren
Er zijn veel bedrijven die net als Computication IT beheerdiensten leveren en die nog werken volgens de oude uurtje factuurtje methode. "Een deel van hen zou graag overstappen naar het managed services model, maar dat vergt nogal wat. Naast investeren in nieuwe software, dien je vrijwel alle processen in je bedrijf aan te passen. Computicate 2.0 heeft voor een aantal van onze business partners deze overstap gefaciliteerd." Onlangs wees representatief onderzoek uit dat bijna 90% van de IT professionals verwacht dat de vraag naar managed services in 2011 explosief zal toenemen.

Over Computication
Computication is gevestigd in Zeist. Het bedrijf biedt organisaties IT serverbeheer, werkplekbeheer en netwerkbeheer tegen een op voorhand gegarandeerd vast tarief. Bij Computication werken 20 medewerkers. Het bedrijf is in 2003 opgericht door Martijn van der Schaaf (31) en Jan Martijn Broekhof (31).

Noot voor de redactie
Meer informatie over Computication vindt u op www.computication.nl. Voor meer informatie over Jan Martijn Broekhof en Martijn van der Schaaf neemt u contact op met Hyperz PR, via [email protected] of bel 0345-505845/06-20032389.