´s Gravenpolder 21 april 2009 Vanaf 1 juni a.s. biedt Concept Foods Europe (www.conceptfoods.eu) met Fruit Tubes 100% vers tropisch bevroren fruit aan groothandels, scholen, supermarkten en restaurants. Fruit Tubes is vers bevroren rijp fruit in eenpersoons verpakking en uniek op de Nederlandse markt. Speciale technologie sluit alle smaak, sappen en vitamines in waardoor het fruit zijn heerlijke smaak behoud. Fruit Tubes zijn in de vriezer 24 maanden houdbaar en bezitten geen toevoegingen van o.a. suikers, conserveringsmiddelen en geur- en kleurstoffen. Concept Foods Europe is exclusief importeur en distributeur van de Fruit Tubes in Europa en speelt in op de trend van overal gemakkelijk en gezond eten.

Op elk moment gezond eten!

à¢â‚¬à…“Qua timing kan het niet beter, stelt Chantal van de Ven, eigenaresse van Concept Foods Europe. à¢â‚¬à…“Recente onderzoeken wijzen keer op keer uit dat consumenten snel gezond en vers willen eten op de momenten dat het hen uitkomt. Onze Fruit Tubes sluiten daar perfect op aan want na zo´n 15 minuten is het fruit al ontdooit en klaar voor consumptie. Onze slogan luidt dan ook niet voor niets Frozen fruit on the go! Het rijpe fruit is afkomstig uit Azië en wordt na de oogst direct ingevroren en vacuà¼m verpakt. Zo blijven alle sappen, vitamines, structuur en de heerlijke smaak van het fruit behouden. Dit in tegenstelling tot het huidige aanbod aan bevroren fruit dat is aangetast door vriesbrand, waardoor de kwaliteit sterk vermindert. Fruit Tubes zijn in de vriezer 24 maanden houdbaar en kennen geen toevoegingen van suikers, smaakstoffen, conserveringsmiddelen en geur- en kleurstoffen.

Gezond fruit eten op school

à¢â‚¬à…“Gezond eten is ook een belangrijk aspect op de scholen in Nederland, vervolgt Van de Ven. à¢â‚¬à…“Gelukkig geven al veel ouders hun kinderen fruit mee naar school maar het kan nog wel een gezonde stimulans gebruiken. Kinderen worden op school zelf nog vaak genoeg verleid door snoep en zoete dranken. Hierdoor is 1 op de 8 kinderen in Nederland te dik. Vanaf het schooljaar 2009/2010 zal er vanuit de Europese unie een subsidieregeling van start gaan met als doel om basisschoolleerlingen in Europa een aantal keren per week van fruit te voorzien. Elke basisschool is vrij hier aan deel te nemen om zodoende bij te dragen aan een betere gezondheid van haar leerlingen. à¢â‚¬à…“Uiteraard zet ook Concept Foods Europe zich volledig in voor een betere volksgezondheid. Wij zullen dan ook actief deelnemen aan de Europese Schoolfruit initiatieven! aldus een ambitieuze Van de Ven.

Over Concept Foods

Concept Foods Europe (www.conceptfoods.eu) is de exclusieve Europese importeur en distributeur voor het Canadese Concept Foods Inc. Met 14 distributeurs bezit het Canadese Concept Foods Inc een aanzienlijk aandeel op de Amerikaanse markt. Wij leveren 100% vers tropisch bevroren fruit in de vorm van groot- en retailverpakkingen. Concept Foods heeft een proces ontwikkeld voor het invriezen en vacuà¼m verpakken van vers, rijp fruit zonder dat de smaak en textuur van het fruit verloren gaan. Dit door een combinatie van het shock-freeze proces en de speciale, thermo bestendige vacuà¼m verpakking. De eenpersoons porties fruit worden verkocht onder de naam Fruit Tubes®

Noot voor redactie, niet voor publicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Chantal van de Ven, eigenaresse Concept Foods Europe, telefoon 06 143 25 522, e-mail [email protected].

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular