Amsterdam, 26 mei - Black Box Real Estate B.V. (BBRE), initiatiefnemer van de Ziggo Dome naast de Amsterdam Arena, heeft met G&S Vastgoed B.V. een koopovereenkomst gesloten. In dit kader zal BBRE van G&S Vastgoed de grondpositie overnemen van het geplande gebouw aan de voorzijde van de Ziggo Dome. Dit gebouw zal de entree voor de bezoekers van de nieuwe concertlocatie Ziggo Dome gaan vormen en het entreegebied, naar een ontwerp van Van den Oever Zaaijer & Partners uit Amsterdam, optimaliseren. Met de ontwikkeling van het entreegebouw is in totaal een extra investering gemoeid van circa € 9 miljoen.

De investering zal in eerste instantie worden gefinancierd door BBRE in combinatie met een bank, die een hypothecaire lening zal verstrekken. In tweede instantie, na oplevering van de Ziggo Dome en op basis van exploitatiecontracten, wordt een herfinanciering overwogen. Hierbij kunnen beleggers naar verwachting op een obligatielening inschrijven.

Boven de entree is een groot (openbaar) restaurant voorzien. Het entreegebouw (4 etages) is het midden van een voorplein in een U-vorm, met links kantoren (7 etages) en rechts een hotel (9 etages). De overige drie etages van het entreegebouw zullen als ondersteunende horecaruimte dienen voor de verschillende verdiepingen van de Ziggo Dome.

mr. F. (Erik) A. Molenaar, CEO van Black Box Real Estate B.V., is opgetogen over deze uitbreiding van de mogelijkheden. à¢â‚¬Å“Deze transactie geeft niet alleen de Ziggo Dome additionele hospitalityruimtes ten behoeve van haar huurders, maar er kan ook worden ingespeeld op andere evenementen in dit gebied. Bovendien biedt de overname van de grondpositie voor dit entreegebouw de mogelijkheid de bouwwerkzaamheden te stroomlijnen, aangezien op een zeer beperkte ruimte wordt samengewerkt door diverse aannemers.à¢â‚¬

Danny Damman, directeur commerciële zaken van de Ziggo Dome, is enorm blij met de uitbreiding. à¢â‚¬Å“Het bezoek aan een evenement in de Ziggo Dome moet een totaalbeleving worden. Het entreegebouw en de aangrenzende winkel- en horecaruimtes zullen hieraan bijdragen. Voor de bezoekers is het straks mogelijk om vooraf te dineren in het restaurant en na afloop van het evenement na te praten in een van onze hospitality ruimtes of horecazaken aan het voorplein. Uiteraard zijn deze mogelijkheden ook van toegevoegde waarde bij evenementen in de Amsterdam ArenA en de Heineken Music Hall.à¢â‚¬ Ook de komst van een hotel aan het voorplein van de Ziggo Dome juicht Danny Damman toe. à¢â‚¬Å“Ideaal voor bezoekers en organisatoren van evenementen. Het hotel biedt de crew van evenementen een slaapplek binnen 50 meter van de Ziggo Dome en de fans die ver moeten reizen de mogelijkheid om na het evenement te overnachten. Tevens biedt het hotel ongekende mogelijkheden voor op maat gesneden hospitality arrangementen. Met de toevoeging van het entreegebouw, de horecazaken aan het voorplein en de aanwezigheid van het hotel is de belevingswereld van de Ziggo Dome uniek in Nederland.à¢â‚¬