(Persbericht) Van 17-18 maart 2011 vindt het Congres van de Dutch Society for Simulation in Healthcare (DSSH) plaats in de Jaarbeurs te Utrecht i.s.m. onze partner VNU / ´Zorg en ICT‘˜ en ´Zorg Totaal‘˜.

Wat is ´Simulatie‘˜? Volgens WikiPedia simpelweg een nabootsing van de werkelijkheid, in veel gevallen met behulp van een model van die werkelijkheid. Volgens de DSSH kan 'Simulatie in de gezondheidszorg' uitgelegd worden als een dynamische en stuurbare manier om medische professionals verder te laten groeien tot bà©tere professionals; zonder dat dit patiënten kost. Naar verwachting zullen ziekenhuizen steeds strategischer gaan kiezen in het efficiënt opleiden en trainen van hun zorgprofessionals in werktijd. ´Serious Gaming‘˜ en (virtual reality) simulatie van risicovolle handelingen, procedures en team-training zijn hiervoor bij uitstek geschikt. Inmiddels zijn er simulatiemodules voor het trainen van bijna iedere (para-)medische professional, en kan bijna iedere beroepsgroep nu profiteren van deze technologie; die alsmaar mà©à©r mogelijkheden biedt.

Gezien de belangstelling van vorig jaar, is er dit jaar gekozen voor een tweedaags programma met een variëteit aan plenaire lezingen en hands-on workshops. Meer ruimte dus om de laatste informatie en ontwikkelingen op te pikken, zà©lf te trainen in de workshops en - zeker niet onbelangrijk- : om op een plezierige manier uw niet-virtuele netwerk te vergroten ! Dit jaar is er daarom ook een feestelijk avondprogramma.
Alle informatie kunt u nalezen in de aanklikbare en online doorbladerbare Congresfolder, te vinden op onze website: http://www.dssh.nl