Onlangs is Connie Harkema´s achtste boek verschenen: ´(On)geloofwaardig´.

Deze door haarzelf kleurrijk geïllustreerde korte verhalenbundel bevat vier luchtig geschreven verhalen over alle aspecten van geloof, zoals bijgeloof, geloofwaardigheid, geloof in jezelf en geloofsopvattingen.

De auteur over de inhoud: à¢â‚¬à…“Gebrek aan geloof in jezelf is het hoofdthema in de verhalen 'Op leven en dood' en 'De stille kracht van het buitenleven', met elk een andere afloop. Door te twijfelen aan zichzelf komt de hoofdpersoon in beide verhalen ongeloofwaardig over. Vaak zijn het de omstandigheden die ervoor zorgen dat men ergens in gaat geloven, zoals in 'Hitte' en 'Het gouden water'. Bovendien is dit laatste verhaal een ode aan de beroemde St.-Janskerk in Gouda die in barre tijden een rots in de branding blijkt te zijn.

Connie Harkema is journalist/redacteur en woont sinds twee jaar gedeeltelijk in Warns (Friesland), waar ze een bescheiden atelier heeft. à¢â‚¬à…“Deze plek noem ik mijn ´Harkalerie´. Hier komen woord en beeld samen en ontstaan schilderijen bij mijn verhalen en gedichten, of andersom. Het is als het ware een wisselwerking. In Gouda mijn andere woonplaats maak ik vooral journalistieke producties en redigeer ik boeken voor een uitgeverij.

In mijn werk staat de mens centraal. Ik wil weten wat mijn gesprekspartners doen en wat ze drijft. Het mooiste van mijn vak vind ik dan ook, dat ik door middel van mijn schrijven (en schilderen) hun enthousiasme kan overbrengen op een breed publiek en daarmee anderen kan inspireren.

(On)geloofwaardig´ telt 64 pagina´s en is uitgevoerd in paperback. ISBN 978-90-484-0649-4. Het boek is uitgegeven in eigen beheer en bij www.freemusketeers.nl en in elke reguliere boekhandel te bestellen voor à¢à¢â‚¬Å¡¬ 14,95.

Zie voor meer informatie: www.connieharkema.com

Of bekijk het televisie-interview http://www.youtube.com/watch?v=pLPQP5UUbMA

en beluister het radio-interview http://www.youtube.com/watch?v=pnXS5hOfsDY

Website: http://home.tiscali.nl/connieharkema/