(Persbericht) Conservatorium Hotel Amsterdam open
Amsterdams luxury lifestyle hotel verwelkomt eerste gast

Amsterdam, maandag 19 december 2011 - Vandaag kondigden de design-ondernemers Alfred en Georgi Akirov de opening van het Conservatorium Hotel Amsterdam aan, het eerste hotel van hun grensverleggende nieuwe collectie The Set Hotels. Door middel van de overhandiging van de eerste hotelkamersleutel aan buurtbewoner Floris Kappelle, enthousiasteling van het eerste uur, werd het 115-jaar oude gebouw symbolisch aan de Amsterdamse gemeenschap teruggegeven.

Het 129-kamers tellende hotel is gesitueerd bij het Museumplein. Het biedt de service, design en faciliteiten die volgens de eigenaren nog niet eerder in Amsterdam gezien werden. Dit bijzondere hotel is gevestigd in het laatnegentiende-eeuwse gebouw dat voorheen onderdak bood aan het voormalige Sweelinck conservatorium en wil haar gasten unieke, lokaal georiënteerde ervaringen van internationale klasse laten ondergaan.

Massimo Ianni, CEO van The Set Hotels, vertelt: à¢â‚¬Å“Wij hebben het Conservatorium Hotel zodanig ontworpen dat het refereert aan zijn locatie en omgeving, dat het mooie design ook functioneel is en dat de uitzonderlijke service ook menselijk is. Uiteraard zijn dit ook intrinsieke Nederlandse waardenà¢â‚¬.

De trotse General Manager Madelon Boom overhandigde vandaag een hotelkamersleutel aan de eerste hotelgast. Boom: à¢â‚¬Å“Ik ben er absoluut verheugd over eindelijk te kunnen zeggen dat we geopend zijn en dat we de gasten welkom heten. Buiten de unieke faciliteiten zijn we in staat een prachtig ontworpen hotel te laten zien en hebben we een heel professioneel en vriendelijk team kunnen aantrekken die het hotel tot leven zal brengenà¢â‚¬.

Persoonlijke introductie tot Amsterdam
Het Conservatorium Hotel heeft een bijzondere functie in het leven geroepen om de gasten nog meer thuis te laten voelen: een gastvrije Host een functie die conciërge-taken en guest relations werkzaamheden combineert wordt aan elke gast toegewezen om individuele wensen zoals reserveringen, musea- en winkelbezoeken te begeleiden. Ook geven de Hosts de gasten een persoonlijk inkijkje in à¢â‚¬Å“hunà¢â‚¬ Amsterdam en kunnen ze de gasten introduceren aan bijzondere Amsterdammers. De Host is de gast z‘˜n à¢â‚¬Å“vriendà¢â‚¬ in Amsterdam en deze persoonlijke service biedt een ongeëvenaard zicht op de stad.

Piero Lissoni: mix van Hollandse Gouden Eeuw en Italiaans design
Het markante gebouw van de befaamde Nederlandse architect Daniel Knuttel fungeerde oorspronkelijk als behuizing voor de Rijkspostspaarbank. De bouw luidde een stadsvernieuwing in van het Museumplein, een gebied dat er tot dan toe verwaarloosd bij lag. Knuttel werd geprezen om zijn vermogen tot het combineren van eenvoud en functionaliteit. Honderd jaar later, bij het herscheppen van dit spectaculaire gebouw, heeft de bekroonde meubel- en interieurontwerper Piero Lissoni uit Milaan deze traditie opnieuw omarmd.

Grensverleggende kamers
Het hotel herbergt 129 kamers en beslaat acht verdiepingen. Het pand kent diverse kamercategorieën, uiteenlopend van superior, deluxe en grand deluxe tot suites van verschillend formaat. In een ode aan de oorspronkelijke, torenhoge plafonds van het gebouw, is bijna de helft van de kamers opgezet in een prachtige duplex stijl met extra grote, functionele ramen en authentieke structuurbalken. De kamers, alle met een natuurlijke lichtinval en ramen met dubbelglas, variëren in grootte van 30 tot maar liefst 170 vierkante meter.

Verzamelplaats van eersteklas culinair aanbod in ontspannen sfeer
Onder leiding van de gevierde Nederlandse Chef Schilo van Coevorden wordt vorm gegeven aan Restaurant & Bar Tunes by Schilo. Tunes brengt Fine Dining met een spannende mix van seizoensproducten van Nederlandse bodem en internationale ingrediënten. Hotelgasten maar ook uitgaanspubliek uit de stad is van harte welkom in de bar voor een unieke verzameling Gin maar ook lokale distillaten met een uitgebreid assortiment van traditionele en innovatieve cocktails voert. Verder een uitgelezen en verrassende mix van tapas achtige hapjes en een aparte rokerslounge.

Holistisch welzijn: Akasha Holistic Wellbeing Center
Conservatorium Hotel Amsterdam biedt haar gasten een plek waar zij lichaam en geest terug in balans kunnen brengen, de alledaagse spanningen van zich af kunnen laten glijden en de essentie van welzijn kunnen herontdekken. In het 1000 vierkante meter tellende Akasha Holistic Wellbeing Center staan de fysieke en emotionele behoeften centraal. De afzonderlijke gym en spa zijn opgezet om bezoekers te stimuleren een betere balans, welzijn en innerlijke harmonie te bereiken via een echte holistische benadering die alle aspecten van een gezonder leven ondersteunt. Dit eveneens door Lissoni ontworpen Akasha voorziet onder andere in vooruitstrevende behandelmethodes, een Watsu-zwembad, hammam, een compleet ingerichte gym en aparte studio‘˜s voor pilates, tai-chi en meditatie.

Ontmoetings- en evenementenruimtes
Het Hotel heeft niet alleen prachtige kamers en publieke ruimten, maar ook gevarieerde en flexibele ontmoetings- en evenementenlocaties die allen voorzien zijn natuurlijk daglicht en hypermoderne technologie. Het hotel biedt in totaal 329 vierkante meter aan ontmoetingsruimten, verdeeld over zes verschillende multifunctionele zalen.

Milieuvriendelijke & duurzame bedrijfsvoering: Green Globe
Conservatorium Hotel Amsterdam heeft een overeenkomst ondertekend met de Green Globe- organisatie die zich richt op het duurzaam exploiteren en managen van bedrijven in de reis- en toeristenbranche. Dit onderstreept de gezamenlijke inspanning om het hotel op verantwoorde wijze te ontwikkelen en exploiteren. Green Globe is internationaal erkend en aangesloten bij de UNWTYO, de wereldwijde toerismeorganisatie van de Verenigde Naties. Het is een operationeel systeem dat hotels en reisorganisaties in staat stelt om de negatieve impact van hun bedrijfsvoering op het milieu en de bijbehorende afvalproductie te minimaliseren. Daarnaast streeft men er naar om meer duurzame energie en onbewerkte materialen te gebruiken en een structuur te creëren voor duurzaam beheer op de lange termijn. Jeroen Sirag, Director of Sales and Marketing, zegt hierover: "Het Conservatorium Hotel Amsterdam is gevestigd in een monumentaal pand op een locatie met een zeer rijke historie. We wilden deelnemen aan een internationaal duurzaamheidsprogramma waarbij we al tijdens de ontwikkelingsfase en na de ingebruikname van het hotel het milieu zo min mogelijk zouden belastenà¢â‚¬.

Design HotelsTM
Design HotelsTM vertegenwoordigt en positioneert een selectie van 200 onafhankelijke hotels in 40 landen over de hele wereld. De groep is meer dan een verzameling van hotels, Design Hotels is een bundeling verhalen. Elk verhaal weerspiegelt de ideeën van een hotelier met visie, een "Original", iemand met passie voor echte gastvrijheid, culturele authenticiteit en grensverleggende architectuur. Alle "Originals" staan voor de individuele, esthetische en service gerichte ervaringen die de hotels te bieden hebben. Sirag: "De samenwerking met Design HotelsTM als vertrouwd internationaal gastvrijheidsmerk is een natuurlijke relatie voor het Conservatorium Hotel. Met een voorliefde voor bijzondere architectuur en design, de avontuurlijke reiziger en uitmuntende service, delen we een gemeenschappelijke visie".

Design HotelsTM heeft altijd voorop gelopen als het gaat om het identificeren van smaakvolle en authentieke ontwerpen wereldwijd. Deze visie belichaamt onze strategie en kijken uit om met elkaar een sterke en creatieve samenwerking te ontwikkelen.

Introductie van The Set Hotels
Het Conservatorium is een onderdeel van een geheel nieuwe internationale Hotel Collectie, The Set, waaronder naast het Conservatorium Hotel; Cafà© Royal, Regent Street London (opening juni 2012) en Hotel Lutetia Rive Gauche Paris (binnenkort geopend). Meer informatie over The Set Hotels wordt in de zomer van 2012 verstrekt.