(Persbericht)

1 November, 2010 (Groningen, Nederland) Contour, de marktleider in handsfree videocamera‘˜s, introduceert ContourGPS, een technisch hoogstandje waarmee realtime GPS-gegevens worden geïntegreerd met high-definition video-opnames. Met de introductie van deze GPS-camera komt er ook meteen een nieuwe locatiegebaseerde videocommunity uit waarmee gebruikers hun verhalen en video‘˜s kunnen delen.

Met een geïntegreerde GPS-ontvanger bepaalt ContourGPS à©à©n keer per seconde de locatie met exacte nauwkeurigheid. De GPS-gegevens en het nieuwe Full-HD beeldmateriaal kunnen vervolgens eenvoudig worden bewerkt met de nieuwe Contour Storyteller-toepassing. Contour-Storyteller werkt op zowel Mac als Windows en maakt het simpel om video‘˜s te organiseren, de camera te configureren en nieuwe verhalen online te plaatsen.
Met de introductie van ContourGPS wordt Contour.com de eerste locatiegebaseerde videocommunity ter wereld. Gebruikers kunnen hier heroïsche bergafdalingen bekijken waarbij ze voortgang, snelheid en daling op een kaart kunnen zien.

ContourGPS is een robuuste actioncam die Full-HD video met realtime GPS-gegevens combineert voor de optimale beleving bij het bekijken van de opnames. ContourGPS 1080p is als eerste in Nederland verkrijgbaar bij V-Nix.nl voor de scherpe introductieprijs van € 394,95.

Over V-Nix

V-Nix.nl is een internetbedrijf, opgericht in 2007. Het bedrijf bevindt zich in Groningen waar tevens de showroom gevestigd is. Aanvankelijk richtte V-Nix.nl zich op de verkoop van RC-modelbouw en gadgets. In de loop der jaren is de internetwinkel uitgegroeid tot dealer van onder meer actioncamera's en mediaplayers. Het bedrijf verkoopt momenteel videocamera's, camera-accessoires, RC-modelbouw en sinds september 2010 ook mediaspelers en internet-tablets.