(Persbericht) Stichting Waarborg E-factureren heeft ControlPay uit Breda toegevoegd aan de lijst van het Keurmerk E-factureren. Met deze nieuwkomer voeren sinds de oprichting een jaar geleden al meer dan zestig organisaties het Keurmerk E-factureren, dat recentelijk gewaardeerd is op een 9,6 door de Raad voor Accreditatie.

Waar staat het Keurmerk E-factureren voor?
Het Keurmerk E-factureren richt zich op een duurzame adoptie van e-factureren door het vergroten van vertrouwen en duidelijkheid rondom elektronische facturen, ook wel digitale rekeningen of digitale nota's genoemd.

Een keurmerkvoerder verklaart zich te houden aan een aantal principes dat een essentiële rol speelt bij een duurzame adoptie van e-factureren:

* Helderheid over met wie zaken wordt gedaan
* Bij vragen en onjuistheden eenvoudig en rechtstreeks contact opnemen
* Geen (financieel) gedwongen overstap naar digitale rekeningen
* Altijd over digitale facturen kunnen beschikken
* Vertrouwen bieden in correcte en volledige verwerking van gegevens
* In acht nemen van de regels rondom consumentenbescherming, privacy en fiscale controle
* Ondersteuning bij klachten en geschillen
* Een onafhankelijke klachtenprocedure en geschillencommissie

Over ControlPay
ControlPay is een toonaangevende Freight Audit Service Provider in Europa, en werkt wereldwijd voor vele bekende multinationals. ControlPay bespaart uw organisatie kosten op arbeid en op gemiddeld 3% van de werkelijke vrachtkosten.

ControlPay controleert niet alleen de facturen van uw logistieke dienstverleners, maar verbetert ook de businessprocessen rondom de afwikkeling van vrachtkosten. Van de implementatie van contracten tot kostenberekening, factuurverwerking, registratie, controle, automatische toekenning van de kosten of de automatische boeking van een factuur, ControlPay dient het volledige pad van orderboeking tot definitieve betaling.

Haar online 24/7 platform geeft u onder meer inzicht in de status van het transport en de status van de factuur of betaling. Wij ondersteunen efficiënte processen, zoals SelfBilling en nemen de werkdruk van de factuurcontrole weg. Daarnaast biedt ControlPay diensten met toegevoegde waarde, zoals een transportopdracht boeking tool, Early Payment Services en een (E-) Factuur Creation Tool voor leveranciers.

Wie voeren het Keurmerk?
Het Keurmerk E-factureren staat open voor alle organisaties die zich bezighouden met het verzenden, verwerken of uitwisselen van elektronische facturen/rekeningen. Hierdoor kunnen zowel dienstenaanbieders als eindgebruikers het Keurmerk E-factureren voeren.

Op Keurmerk E-factureren staan alle keurmerkvoerders. Een organisatie krijgt het keurmerk alleen als hij zelf verklaard heeft aan de gestelde normen te voldoen. De Stichting Waarborg E-factureren controleert vervolgens of de aanvrager aan de normen voldoet. Pas dan wordt het Keurmerk E-factureren verstrekt. Als het nodig is kan de Keurmerkvoerder tijdelijk worden geschorst of kan het keurmerk worden ingetrokken.

Andere diensten van Stichting Waarborg E-factureren
Checklist E-factureren: www.checklistefactureren.nl
Toolbox E-factureren: www.toolboxefactureren.nl