PERSBERICHT

Corry Kooy en Romee Kanis bij Galerie Pictura

Aijen gem. Bergen Lb., zondag 8 maart openhuis bij Galerie Pictura.
Dan zullen twee kunstenaars hun schilderijen en sculpturen presenteren.
Bij Corry Kooy is de wereld om haar heen haar inspiratiebron. De mensen op een markt, landschappen, dieren in het weiland, pasgeboren kalfjes op de boerderij. Maar ook musici, dansers, naakten . Haar werk is dynamisch en integer.
Romee Kanis werkt in brons en maakt figuren en portretten van zowel mens als dier. Haar werk onderscheidt zich van anderen door een vrouwelijke benadering en een altijd sierlijke vorm. In de figuren, al dan niet ontkleed, laat zij de mens zien in zijn natuurlijke schoonheid zonder daarbij een ideaal beeld te scheppen. Het gevoel uitbeelden is het belangrijkste streven.
Een prachtige expositie die de moeite waard is om bekeken te worden,
Galerie Pictura. Te zien t/m 11april 2009.

Corry Kooy trekt er regelmatig op uit om in de natuur te schilderen. Ze probeert de bewegingen te vangen van de dieren in het open veld of op de boerderij.
Beweging is belangrijk voor Corry. Ze laat zich graag inspireren door dansers of musici. Omdat ze iedere week naar model tekent en schildert, is ze geoefend in het snel neerzetten van de essentie van een beweging. Vanwege het dynamische karakter werkt ze graag met bister en pastels. Soms later met olieverf uitgewerkt in haar atelier. Corry reist veel, naar o.a. Toscane, Frankrijk, Indonesie, Sri Lanka, Nepal en Thailand. Vooral de oosterse culturen hebben een bijzondere aantrekkingskracht op haar, vanwege de mystiek en de ´stille kracht´. Maar ook het dagelijks leven is een inspiratiebron, zoals markten, zonovergoten pleintjes of de theepluksters in Sri Lanka.Corry Kooy heeft al vier keer geëxposeerd in de pastelsociety van de prestigieuze Mall Galleries in Londen. De galerie ligt op een steenworp afstand van Buckingham Palace en werkt volgens het principe van de ´Franse Salon´. Er zijn in de Mall Galleries jaarlijks terugkomende exposities in verschillende disciplines. Er is een Watercolour Society, Oilpainting Society, Pastel Society etc. Rond 1900 exposeerden hier grootheden als Degas, Henry Moore en Vuillard. Corry exposeerde diverse keren in de Pastel Society. In 2000 won ze daar tijdens de viering van het 100-jarig bestaan van de Pastel Society de Cross Gate Gallery Award. In 2001 won ze in de Mall Galleries de Frank Herring Award.
Romee Kanis wordt vooral geïnspireerd door de bewegingen van mens en dier komen haar bronzen beelden tot stand in een realistisch-impressionistische stijl. Zeer divers, maar altijd herkenbaar als een echte ´Kanis´. In haar bronzen, van klein tot levensgroot, voor binnen, in de tuin en in de vijver, is er ook altijd de vrouwelijke benadering. Zoals de zachte details en romantische vormen; zelfs in de manfiguren en dieren. Kanis maakt haar beelden in was en als het grote beelden zijn in klei. Na het gieten in brons zorgt Kanis voor de afwerking en het patineren. Haar experimenteren met de patins geeft de beelden een extra dimensie.
Haar werk wordt nu geëxposeerd en staat in stock bij meerdere gerenommeerde galeries door het hele land. Ook exposeert Romee regelmatig in het buitenland, zoals in Galeria Braulio in Castellà³n in Spanje.

Galerie Pictura - Aijenseweg 16b - 5854PT Aijen (gem.Bergen L.) 0485-341970

www.galeriepictura.nl Geopend: di. t/m za. 14.00 17.00 uur.

Info:
Roel van der Veen
[email protected]
0485-341970