(Persbericht) De Bilt/Hoofddorp, 8 november 2010 COVERinvent, specialist in het inrichten van dashboards, analyse- en rapportagemogelijkheden binnen de onderwijssector, heeft bij de HBO-raad, belangen- en werkgeversvereniging van de Nederlandse hogescholen, de BI-oplossing QlikView geïmplementeerd. De HBO-raad gebruikt QlikView als basis voor hun nieuwe webportaal waarin alle feiten en cijfers die van toepassing zijn op de hogescholen zijn verzameld en kunnen worden geanalyseerd. Deze openbare portal is een nieuwe dienstverlening naar beleidsmakers van onder andere gemeenten, provincies, toezichthouders en adviesbureaus. De portal stelt de hogescholen zelf in staat, snel en eenvoudig benchmarks uit te voeren die hen helpen bij het opstellen van beleid. In een paar clicks kan een hogeschool bijvoorbeeld zien hoe zij het qua leerlingaantallen doen ten opzichte van andere hogescholen.

Anderhalf jaar geleden werd door COVERinvent de basis gelegd voor het concept van het portaal voor de HBO-raad. De belangrijkste criteria daarbij waren het laagdrempelig beschikbaar stellen van informatie, het reduceren van fouten bij het samenstellen van analyses en het reduceren van fouten in de interpretaties. Hiermee wordt het proces voor de leden efficiënter. Elke beleidsmaker of adviseur kan nu zelf via het webportaal zijn of haar analyses maken. Dit vergroot de snelheid en reduceert de werkdruk op hogescholen.

à¢â‚¬Å“De kracht van de oplossing is dat wij de kengetallen op een gebruiksvriendelijke manier snel via het internet beschikbaar kunnen stellen. Vroeger was deze publieke informatie ook voor iedereen beschikbaar maar waren de draaitabellen voor sommige gebruikers te ingewikkeld. Ons nieuwe webportaal is zo intuïtief dat elke bezoeker snel en foutloos de informatie kan analyserenà¢â‚¬, aldus Henk Bà¶nhke, functioneel analist bij de HBO-raad.

Ernest-Jan Horn, directeur COVERinvent: à¢â‚¬Å“Onderwijsinstellingen krijgen steeds meer te maken met budgetreducties en hoge werkdruk. Wij zagen met QlikView kans om informatie op een efficiënte, veilige en transparante manier aan bezoekers beschikbaar te stellen. De HBO-raad kan met deze oplossing de geboden service sterk verbeteren. Omdat wij standaardsoftware gebruiken was het mogelijk om het webportaal binnen tien dagen te implementeren.à¢â‚¬

Demoportaal
Om onderwijsinstellingen te laten ervaren welke mogelijkheden QlikView biedt, heeft COVERinvent een demoportaal ingericht. In dit webportaal is een aantal voorbeeldoplossingen opgenomen zoals financiële dashboards, personeelsindicatoren en onderwijsprestaties. U kunt het demoportaal vinden op demo.coverinvent.nl.

Het webportaal van de HBO-raad is te vinden op http://www.hbo-raad.nl/hbo-raad/feiten-en-cijfers.

----------------------------

Over Coverinvent
COVERinvent is specialist in performance management en actief sinds 1995. Enthousiaste, professionele consultants en project/programmamanagers, die met behulp van standaard CRM-, Business Intelligence- (dashboard, analyse en rapportage) en eigen maatwerkoplossingen organisaties beter laten presteren. COVERinvent werkt voor ruim 250 opdrachtgevers in de segmenten onderwijs & overheid en koepel- & ledenorganisaties. Ga voor meer informatie naar www.COVERinvent.nl.

Over QlikTech
De krachtige en toegankelijke Business Intelligence oplossing van QlikTech stelt organisaties in staat om betere en snellere beslissingen te nemen. Het product QlikView levert enterprise-class analyses en eenvoudige zoekfuncties met het zelfde gebruiksgemak als het kantoorsoftware. De in-memory associatieve zoektechnologie, waarin QlikTech een pioniersrol vervult, maakt real-time berekeningen die business professionals inzicht verschaft door middel van intuïtieve data exploratie. Anders dan met traditionele Business Intelligence biedt QlikView waarde een terugverdientijd van dagen of weken, in plaats van maanden, jaren of zelfs helemaal niet. QlikView kan worden ingezet op locatie, in de cloud, op een laptop of op een mobiel apparaat voor à©à©n enkele gebruiker tot de grootste internationale onderneming. Het hoofdkantoor van QlikTech (NASDAQ:QLIK) staat in Radnor, Pennsylvania. QlikTech heeft wereldwijd vestigingen en een netwerk van meer dan 1.100 partners die samen meer dan 13.000 klanten in ruim 100 landen wereldwijd bedienen. Ga voor meer informatie naar www.qlikview.com.

###

QlikTech en QlikView zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van QlikTech International AB. Andere hier gebruikte bedrijfsnamen, productennamen en bedrijfslogo‘˜s zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve eigenaars.

Meer informatie:
Marcommit PR
Ingeborg Schrijver
Tel. 035-5822730
E-mail: [email protected]

COVERinvent
Dhr. drs. Maarten van der Hoek
Tel. 030-2740626
E-mail: [email protected]