Nieuwegein 25-7-2009
Uit onderzoek blijkt dat het Nederlandse bedrijfsleven circa 350 miljoen euro schade lijdt als gevolg van transportcriminaliteit. In Europa is de schade zelfs 8,2 miljard euro. De diefstal van lading en van complete vrachtauto's is in het eerste kwartaal van dit jaar met ongeveer 40% gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal van 2008. Ook de chauffeur gaat steeds meer gevaar lopen.
Door deze problematiek begint het imago van onze transportsector een aardige deuk op te lopen.
De Staatssecretaris van Economische Zaken heeft aangekondigd serieus de strijd aanbinden tegen de groeiende transportcriminaliteit. Hij wil concrete afspraken maken die onder andere moeten resulteren in veiliger parkeerplaatsen en het versoepelen van de aangifte.

Ook TVM verzekeringen wil een hardere en landelijke aanpak van ladingdiefstal. TVM wil naast meer bewaakte parkeerplaatsen dat politie en justitie ook de veiligheid rondom de snelwegen gaat verbeteren en verlangt een actieve opsporing en vervolging van transportcriminelen.

In de verplichte nascholing chauffeur, volgens de Europese Richtlijn Vakbekwaamheid, is dan ook terecht de training ´criminaliteitspreventie´ als keuze mogelijkheid opgenomen.
De ChauffeursAcademie te Nieuwegein verzorgt deze cursus via open inschrijving of als in company training.
De deelnemers krijgen inzicht en kennis ten aanzien van ladingdiefstal, voertuigdiefstal en diefstal van brandstof en welke effecten dit heeft op de bedrijfsvoering. Samen met de cursisten wordt een veiligheidsprotocol samengesteld. Tevens krijgen de deelnemer inzicht in de AVC/CMR bepalingen ten aanzien van de diverse soorten van diefstal.
Surf voor meer informatie naar de site van de ChauffeursAcademie.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular