Cuisine Dà©tachà©e breidt diensten uit vanwege aantrekken markt
Gespecialiseerd aanbieder van chefs en koks introduceert Junior Cuisiniers

Waardenburg, 3 december 2009 Vanaf deze maand biedt het in keukenpersoneel gespecialiseerde detacheringbureau Cuisine Dà©tachà©e de mogelijkheid om ook Junior Cuisiniers in te zetten.

De markt van horeca en catering trekt voorzichtig aan. Dit is bij uitzenders en detacheerders te merken aan een lichte toename van aanvragen naar flexibele capaciteitsuitbreiding. Cuisine Dà©tachà©e levert al jaren koks en chefs aan Horeca en Catering. Met deze nieuwe formule kunnen ook startende koks onder begeleiding worden ingezet bij projecten. De organisatie levert hiermee ook haar maatschappelijke verantwoordelijkheid; jonge koks die door de economische crisis thuis zitten weer te betrekken in het arbeidsproces.

Junior / Senior
Cuisine Dà©tachà©e kan de kwaliteit van de juniors alleen garanderen als zij kundig worden begeleid door ervaren senior collega‘˜s. Marc Duijzer, operationeel directeur van Cuisine Dà©tachà©e is heel zuinig op de naam die zij in de afgelopen jaren hebben opgebouwd. "Organisaties weten waarvoor ze ons bellen. Als het er op aan komt echte kwaliteit in huis te halen zit niemand te wachten op een onervaren inhuurkracht met een witte buis aan. We kunnen nu dus ook aankomende koks leveren voor een tarief dat beneden het landelijk gemiddelde zit, maar dan wel onder begeleiding van onze vaste kernploeg. Daar zitten genoeg mensen bij die de efficiency en kwaliteit kunnen waarborgen. Zo leveren we dus een totaalplaatje voor een concurrerend tarief, zonder in te leveren op onze hoge standaard."

Ontwikkelingswerk
Door de dagelijkse contacten met party cateraars, contractcateraars maar ook met verschillende restaurants merkt Cuisine Dà©tachà©e dat de economie aantrekt. Toch wordt er nog steeds hard onderhandeld over de tarieven. Volgens algemeen manager Marjolein Draaijer moet hiervoor nog veel ontwikkelingswerk verricht worden. "Met name grote organisaties richten zich volledig op de tarieven, hier worden de inkopers keihard op afgerekend. Onze organisatie marchandeert niet met uurprijzen. Wij verkopen productiviteit en dus marge. Een goede zelfstandige kok of chef verdient zichzelf meteen terug, hierdoor heb je minder uren in te zetten en krijg je ook minder verlies in producten. Aan ons de taak om dit aan iedereen te blijven voorrekenen." Aldus Draaijer.

Over Cuisine Dà©tachà©e
Cuisine Dà©tachà©e zet al jaren professioneel opgeleide koks in op drie niveaus; zelfstandig werkend, sous chefs en chefs. De organisatie heeft haar centrale kantoor in Waardenburg van waaruit de planning en administratie worden verricht. Cuisine Dà©tachà©e levert diensten aan contract- en partycateraars, seizoensbedrijven, zorginstellingen, evenementenbureaus maar ook kleinere restaurants en eetcafà©s. Cuisine Dà©tachà©e werkt alleen met ervaren koks, die verspreid wonen over heel Nederland en garandeert daarmee een landelijke dekking van Zuid Limburg tot en met de Waddeneilanden.