(Persbericht) De auto verkopen website ikwilvanmijnautoaf.nl ziet sinds de bekendmaking dat Daihatsu zal stoppen in Nederland een enorme toename in het aantal door particulieren aangeboden gebruikte Daihatsu modellen. Een verdriedubbeling van het aantal aangeboden Daihatsu's ten opzichte van dezelfde periode in 2010 is niet niks.

Daihatsu heeft zich de laatste jaren in de markt gezet als merk met compacte en zuinige modellen. Dat zijn merkwaardes die goed bij de Nederlanders passen. Toch zal in 2013 de levering van nieuwe Daihatsu's stoppen. Officieel zijn de hoge ontwikkelingskosten van nieuwe modellen en de aanhoudende dure Japanse Yen de reden.

Daihatsu als budgetmerk
Meer waarschijnlijk is dat de stap gezet wordt om in de toekomst de Daihatsu modellen als goedkoop alternatief naast de modellen van groot aandeelhouder Toyota te zetten. Een beetje dezelfde strategie als Dacia bij Renault. Sinds 1978 zijn er 200.000 nieuwe Daihatsu modellen in Nederland geregistreerd.

Daihatsu verkopen verdrievoudigd
Het aantal ter verkoop aangeboden gebruikte Daihatsu's op de auto verkopen site ikwilvanmijnautoaf.nl/Daihatsu en VerkopenAuto.nl is gestegen van ca 4 tot ca 12 per dag. Deze stijging was ook de reden dat er een speciale website voor de inkoop van gebruikte Daihatsu modellen in het leven is geroepen. Onlangs is voor dit doel de Daihatsu inkoop website InkoopDaihatsu.nl gelanceerd.

Gebruikte auto verkopen
De heer Vincent Stevens, oprichter van ikwilvanmijnautoaf.nl verklaard het als volgt: à¢â‚¬Å“Onzekerheid over de toekomst van het merk Daihatsu zet de Daihatsu rijders aan het denken. Zijn de onderdelen in de toekomst nog wel leverbaar? Blijven er wel dealers en gespecialiseerde monteurs over? Wat gaat de restwaarde van gebruikte Dahatsu's doen? Veel Daihatsu rijders nemen het zekere voor het onzekere en bieden de Daihatsu snel te koop aan.à¢â‚¬

Vraag naar gebruikte Daihatsu's stabiel
"Er zijn gelukkig geen problemen met de aankoopkant." vervolgt de heer Stevens. Het netwerk van meer dan 1.572 autobedrijven dat de biedingen op de aangeboden auto's doet blijft interesse in de auto's hebben. "De afnemers zetten de Daihatsu's weer in de showroom maar er zijn er ook bij die afnemers voor Daihatsu's in het buitenland hebben. Veel van de Nederlandse gebruikte auto's verdwijnen naar het buitenland".

Het laatste nieuws over gebruikte auto verkopen, tips en ontwikkelingen zijn te vinden op AutoVerkopenTips.nl.