(Persbericht) Dwars door Siberië en de Mongolische Gobi woestijn, in een cabrioà¢â‚¬¦
Dakloze ondernemers rijden Amsterdam-Tokio voor Artsen Zonder Grenzen.

ZEIST, 3 september 2010 IT beheerbedrijf Computication uit Zeist sponsort de TokioChallenge 2010, een cabriorit van meer dan 45 dagen. Vanaf 7 september a.s. rijden 10 teams, bestaande uit ondernemers en (ex-)bestuurders uit het bedrijfsleven, in hun eigen cabrio van Amsterdam naar Tokio. Onder bizarre reisomstandigheden. De route voert de ´dakloze‘˜ chauffeurs door Rusland, Siberië en Mongolië, om te eindigen in de Japanse hoofdstad. Deelnemer Aldebert Wiersinga: à¢â‚¬Å“Siberië en Mongolië worden pittig. De winter staat er al voor de deur en we leggen een deel van de route af op onverharde wegen of ruig terrein.à¢â‚¬ Computication sponsort Wiersinga‘˜s team (IC)tokyo. De opbrengst gaat naar Artsen Zonder Grenzen. De TokioChallenge gaat volgende week in Amsterdam op feestelijke wijze van start .

Twee euro per gereden kilometer
Jan Martijn Broekhof, directeur van Computication: à¢â‚¬Å“We sponsoren de TokioChallenge omdat we graag iets betekenen voor Artsen Zonder Grenzen. Daarnaast wordt deze uitdagende en niet geheel ongevaarlijke rit gereden door ondernemers, net als wij. Ook hen dragen we een warm hart toe en gunnen het ze dat ze hun doel halen. Zij bewijzen dat je als ondernemer op een creatieve manier iets voor het goede doel kunt doen. Ze rijden dan wel in een cabrio, maar bij min twintig door een dorre woestenij navigeren, voelt niet bepaald als een luxe. Er wordt geslapen in tenten. Per gereden kilometer ontvangt (IC)tokyo twee euro. Daarvan is er eentje voor Artsen Zonder Grenzen en eentje voor benzine.à¢â‚¬

Investeerdersteam
Aldebert Wiersinga en zijn teamgenoot Martin van den Oetelaar zijn beiden ondernemer. De heren zijn al jaren bevriend en zijn actief voor Value Creation and Company, een investeerder uit Bilthoven. à¢â‚¬Å“We rijden de TokioChallenge in een Audi A5 TDI 3.0 Quattro. Niet onaardig natuurlijk, maar ja, we moeten maar zien of we Tokio zonder kleerscheuren halenà¢â‚¬, aldus Van den Oetelaar. De overige 9 teams rijden in o.a. Mercedes, LandRover en Mini. De TokyoChallenge begint bij het hoofdkantoor van Autovisie in Amsterdam en eindigt als alles volgens plan verloopt medio oktober 2010 in Tokio. Jan Martijn Broekhof: à¢â‚¬Å“We hopen de geplande kilometers stuk voor stuk te mogen belonen, want dat zou betekenen dat (IC)tokyo dat deel van de reis in ieder geval heeft gehaald!à¢â‚¬

Over Computication
Computication is gevestigd in Zeist. Het bedrijf biedt organisaties server beheer en gebruikersondersteuning tegen een op voorhand gegarandeerd vast tarief. Hierdoor zijn de belangen van Computication en haar klanten gelijk. Mede door deze propositie behoort Computication tot de snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland. Computication werd in 2009 24e in de Deloitte Fast 50 verkiezing. Ook dit jaar neemt het bedrijf weer deel aan de verkiezing.

Noot voor de redactie
Meer informatie over de TokioChallenge vindt u op www.cabriochallenge.nl. Over (IC)tokyo op www.ictokyo.nl. Over Computication op www.computication.nl . Voor extra inlichtingen neemt u contact op met Hyperz PR, via [email protected] of bel 0345-505845/06-20032389.