Amsterdam 25 september, We zwemmen in de zelfstandigen zonder personeel, de markt wordt overspoeld door de ZZP tsunami. En hoe blijven deze ZZP´ers zwemmen, koppie boven.

Iedereen die net een onderneming begint kent de gang van zaken; je maakt een bedrijfsplan, regelt een BTW nummer, registreren bij de kvk, en gaat netwerken en dan maar kijken hoe de zaken gaan. Website live zetten, beetje adverteren hier en daar, bedrijfsomschrijving ergens bij een netwerk op internet plaatsen, en je pitch zo vaak mogelijk uitspreken op diverse bijeenkomsten.

Op hoop van zegen en ja we weten het wel; naast het bedrijfsplan (als dat er al is) hoort ook een marketing plan, een communicatieplan. Maar daar hebben of nemen we de tijd niet voor. Liever rennen we op alle prikkels af. Die momentopnames van; ohja google adds, ohja banners, ohja snel ingaan op die aanbieding in dat ene blad om te adverteren.

Schieten met hagel noemen we dat ook wel eens. Of naamsvaagheid creëren. Maar neem het ze kwalijk, er is ook zo veel te doen en vaak weet een ZZP´er het boom uit het bos niet meer te onderscheiden. Erger nog; hebben ze geen duidelijk beeld van de doelgroep en hoe die zich gedraagt. Zelf een plan schrijven kost dus veel tijd, bij een reclame- of communicatiebureau aankloppen kost veel geld. Daarnaast is de ZZP´er nog een onbekend gebied want wat je als ondernemer aangemeten krijgt is een plan gebaseerd op ondernemingen met of veel geld of veel personeel.

Een gat in de markt dus en oprichtster Rebecca Kanne van Dare2be heeft ´m gevonden. Haar netwerk bestaat uit ondernemers zoals zij zelf; de ZZP´er. En zij willen dat ook blijven. Neemt niet weg dat ook de eenpitter klanten nodig heeft, de juiste want wij ondernemen anders. En voldoende, want we hebben maar 40 uur in de week. Dare2Be is en blijft kleinschalig en weet daardoor als ervaringsdeskundige hoe de communicatiewereld voor de ZZP ´er in elkaar zit.

Meer weten? Kijk dan op www.dare2be.eu

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Rebecca Kanne

Directeur

Tel: 06 1309 0303

Email: [email protected]

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular