Sinds vrijdag 26 september zijn de handen ineen geslagen van Grand cafà© Fossa en Dare2Be.

 

Amsterdam West is booming, Bos en Lommer is booming. Wij, bewoners, zagen dat al een tijdje aankomen en door de komst van Grand caffà© Fossa werd dat bevestigd. Vanaf het moment dat deze à¢â‚¬Å“bootà¢â‚¬ op het water zijn deuren opende is het niet stil geweest. Ergo; wij bewoners weten al dat als je een goed plekje op het terras aan het water wilt, dat je daar toch echt flink voor 18.00 al moet zitten.

 

In onze buurtmond heet dit Grand cafà© op het water à¢â‚¬Å“het bootjeà¢â‚¬. En wat is het geheim van dit bootje? Het is hip, hot, volledig open door de kolossale ramen. De bediening is persoonlijk, de eigenaar komt een praatje bij je aan tafel maken, je zit er in de zon aan het water tot die zon achter het oude GAK  gebouw verdwijnt. En de hele Multi-culturele samenleving van deze buurt is vertegenwoordigt op het terras. Door elkaar heen en ook met elkaar in gesprek, zoals het hoort: een gemoedelijke en gezellige sfeer waar je, van welke afkomst dan ook, je welkom voelt.

 

Dit is dan ook een van de redenen dat ik, Rebecca Kanne en eigenaar van Dare2Be met de eigenaar van Grand Cafà© Fossa, Osman, ben gaan samenwerken.

Voor de Dare2Be concepten is het ideaal omdat we een eigen tafel hebben waar we ietwat afgezonderd zijn, hierdoor kunnen we ontspannen onze vragen delen. Toch is de tafel zo gepositioneerd dat je nog steeds onderdeel uitmaakt van het restaurant. Dat maakt het zo uniek. Je bent erbij maar je hebt toch voldoende privacy.

 

Daarnaast ken ik het personeel en dat zijn schatten die geen vraag teveel is. Het eten is heerlijk, de wijn voortreffelijk en de muziek zoals dat hoort; hip en relaxed.

 

Vanaf nu zullen dan ook alle Dare2Pitch en Dare2Taste bijeenkomsten op die locatie plaatsvinden. Amsterdam West laat van zich horen en jij kan daar bij zijn.

 

Meer weten over de Dare2Be concepten? Kijk dan op www.dare2be.eu