DaSilva Beans & Leafs versterkt team met Karel Thieme
Winnaar Horecava Innovation Award in zee met gepassioneerd theekenner

Zaltbommel, 10 maart 2010: In januari mocht Emidio Da Silva van DaSilva Beans & Leafs de innovatieprijs van de Horecava in ontvangst nemen. Zijn revolutionaire DaSilva Leaftender is, als eerste theemachine, in staat om in 20 seconden, met grove blaadjes kwaliteitsthee, volautomatisch, versgezette thee te bereiden.
Da Silva heeft zijn team recent uitgebreid met het aannemen van theeproever Karel Thieme, een absolute specialist op het gebied van thee.

DaSilva Leaftender is de ideale aanzet voor echte thee !
Na het behalen van de felbegeerde innovatieprijs heeft de koffie- en theespecialist niet voor niets à©à©n van Nederlands beste theespecialisten aangenomen. Net als bij koffie, zal thee steeds meer als totaalconcept vermarkt worden. Hierbij worden topkwaliteit, design, beleving en keuzegemak gecombineerd. Het lanceren van de DaSilva Leaftender is de ideale aanzet om ons land op zo veel mogelijk locaties kennis te laten maken met echte thee. De DaSilva Leaftender heeft hiertoe al vele deuren geopend. à¢â‚¬Å“Het is naar mijn mening een van de grootste innovaties sinds de introductie van de espressomachine.à¢â‚¬aldus Karel Thieme.

Biologische thee van topkwaliteit en zuiver water !
De thee die gebruikt wordt bij de DaSilva Leaftender is 100% biologisch en kenmerkt zich door een hoge kwaliteit. In de DaSilva Leaftender theemachine wordt gewerkt met biologische thee, geproduceerd volgens de richtlijnen van de EU Bio-verordening. Dit wil zeggen dat er geen pesticiden of chemische meststoffen worden toegepast. Het belang van zuiver water wordt voorop gesteld, logisch wanneer men bedenkt dat 99% van thee uit water bestaat. Door het gebruik van een unieke combinatie van waterfilters, wordt een kwaliteit water bereikt vergelijkbaar met Spa Blauw. à¢â‚¬Å“Het meest ideale water om thee van te zetten door zijn zeer lage mineraalgehalte.à¢â‚¬volgens Karel Thieme.

Karel Thieme
Karel Thieme is een autoriteit in de Nederlandse theewereld en zal zich binnen DaSilva Beans & Leafs vooral gaan bezighouden met kwaliteitscontrole, innovatie, conceptontwikkeling en relatiebeheer. Thieme houdt zich al meer dan 30 jaar fulltime bezig met kwaliteitsthee en ontwikkelde revolutionaire theeconcepten voor o.a. het Amstel Hotel en Hotel des Indes, maar ook voor HEMA. Ook Thieme liep al jaren geleden met plannen voor het ontwikkelen van een hoogwaardige theemachine voor versgezette thee. Dat da Silva en Thieme, beide gepassioneerde ondernemers elkaar gevonden hebben, is dan ook geen toeval. De Nederlandse out of home markt biedt op dit moment uitstekende kansen om de koffie- en theemissie van da Silva en Thieme samen met DaSilva Beans & Leafs te volbrengen.