De stap van analoog naar digitaal heeft veel voordelen. Het overzetten van een LP naar digitale vorm maakt het voor een muziekfan niet alleen mogelijk zijn lievelingsvinyl op CD te beluisteren. Speciale programma's kunnen bovendien een oversturing voorkomen dankzij volautomatische functies. Een klassieker onder dit soort speciale programma's is Audio Cleaning Lab van de Duitse software specialist MAGIX. Dit programma biedt de gebruiker tal van professionele audio-bewerkingsmogelijkheden. "Bij langspeelplaten kunnen er soms rommelgeluiden ontstaan. Ook krassen en gekraak zijn niet zelden de oorzaak van onregelmatigheden", aldus MAGIX Senior PR Manager Dr. Ulrich Hepp. "Hiervoor moet je degelijke audio-hulpmiddelen zoals de MAGIX DeRumbler hebben, die in staat zijn deze nevengeluiden eenvoudig uit te vlakken. Voor degenen die wat lui zijn bij het schoonmaken, biedt Audio Cleaning Lab daarnaast ook zogenaamde à©à©n-klik-snel-oplossingen, die de klank automatisch restaureren."

Your Everyday Software: overal van muziek genieten door analoog naar digitaal

Volgens het statistiek-portaal statista.org besteden meer dan 60 procent van de ondervraagden hun vrije tijd aan het beluisteren van muziek. Voor een groot gedeelte speelt zich deze vrije tijd tegenwoordig onderweg af. Muziek ontwikkelt zich in het alledaagse leven dan ook tot een mobiel medium. Natuurlijk zou niemand meer tegenwoordig een portable platenspeler met een krasvaste naalddrager op de markt zetten. Maar aan de andere kant kan niemand - ook de LP-liefhebbers niet - zonder mobiliteit.
Daarom moeten oplossingen worden gevonden, die de dynamische en de klank betreffende voordelen van een LP in mobiele vorm combineren. MAGIX biedt met zijn totaalpakket Red uw LP's alle instrumenten die nodig zijn om muziek van een LP op te nemen, rommelgeluiden te verwijderen en naar MP3 over te zetten. En dit is nog niet alles! Het pakket omvat daarnaast de meermalen bekroonde software Audio Cleaning Lab als ook de hardware die voor het overzetten belangrijk is: de inbegrepen USB-voorversterker zorgt voor een gemakkelijke en directe aansluiting van de platenspeler op de PC. Wil je dus de dynamische klank van een langspeelplaat ook onderweg niet missen? Iedereen kan nu door de stap van analoog naar digitaal met MAGIX makkelijk beter muziek beluisteren: gewoon de analoge muziek naar de PC transporteren en dan - waar je dan ook bent - als MP3 -formaat ervan genieten.

http://www.magix.com/nl/analoog-naar-digitaal/

http://www.magix.com/nl/red-uw-lps/

Contact:
Pieter Prins MAGIX AG
+31(0)757501125
[email protected]