Rijswijk, 25 maart 2010 - Freecom, een Mitsubishi Kagaku Media-bedrijf, introduceert vandaag zijn Data Recovery Service, een service die speciaal is ontwikkeld om eindgebruikers de gemoedsrust te geven dat hun waardevolle informatie en herinneringen kunnen worden hersteld, ook na een crash van hun vaste schijf. De service is verkrijgbaar voor slechts € 29,95 (inclusief BTW) voor drie jaar en dekt elke harde schijf: zonder deze bescherming kunnen de kosten voor gegevensherstel al snel oplopen tot € 1.500.

Er zijn verschillende oorzaken waardoor harde schijven sneuvelen en sommige daarvan kunnen onmogelijk worden voorkomen. Zo schat Freecom dat 1% van de gevallen van systeemuitval het gevolg is van natuurrampen, 8% veroorzaakt wordt door computervirussen of malware, 14% veroorzaakt wordt door schade ten gevolge van softwarefouten, 28% kapot gaat door menselijke fouten en dat de andere 49% te wijten is aan hardwarefouten.

De Data Recovery Service is te koop bij alle grote pc-winkels en online via www.freecom.nl. De nieuwe service dekt elke externe harde schijf, ongeacht het merk, en iedere harde schijf in computers en laptops. Eindgebruikers hoeven alleen maar hun apparaat te registreren en wanneer hun harde schijf is gecrasht, worden alle gegevens normaal gesproken binnen twee weken hersteld en zonder verdere verzend- en verwerkingskosten teruggegeven aan de gebruiker.

"We bewaren tegenwoordig allemaal zulke waardevolle gegevens, van familiefoto's en -video's tot gevoelige bedrijfsgegevens, op onze computers en harde schijven, en wanneer deze uitvallen kan dat rampzalig zijn," aldus Axel Lucassen, Managing Director bij Freecom. "Ons eerste advies zou zijn op verschillende locaties een back-up van deze informatie te maken, zodat u er extra zeker van bent dat u niet alles kwijtraakt. Veel mensen willen echter nog meer zekerheid en daar komt onze Data Recovery Service van pas: voor een minimaal bedrag kunnen wij de gemoedsrust geven dat wij de gegevens kunnen herstellen als een harde schijf uitvalt. U zou toch ook niet aarzelen om uw auto of uw huis te beschermen, dus waarom zou u uw herinneringen wel op het spel zetten?"

De Data Recovery Service van Freecom is het resultaat van een partnerschap met LazaRus, een expert op het gebied van gegevensherstel met meer dan 15 jaar ervaring. Freecom en LazaRus maken gebruik van een unieke hersteltechniek waarmee zij een slagingskans van meer dan 98% voor het herstellen van gegevens van nieuwe computers/notebooks hebben en met succes gegevens van meer dan 85% van de externe harde schijven kunnen ophalen.

Freecom en LazaRus geven hierbij ook hun beste tips om gegevensverlies te voorkomen:

1. Knoei niet met het apparaat als u gegevens bent kwijtgeraakt, want daarmee loopt u de kans uw gegevens te overschrijven.
2. Houd uw computer en externe harde schijf uit de buurt van warmtebronnen.
3. Denk eraan dat u externe harde schijven uitschakelt wanneer deze niet worden gebruikt, met name multimediaschijven.
4. Wees bij externe harde schijven voorzichtig dat u de schijf niet hard ergens tegenaan stoot of heftig schudt terwijl deze in gebruik is.
5. Defragmenteer uw apparaat regelmatig: hierdoor hoeven de mechanische onderdelen van de harde schijf minder te bewegen, wat overmatige slijtage voorkomt.
6. Installeer antivirussoftware; houd deze ACTUEEL!
7. Bewaar externe harde schijven die u niet gebruikt in een beschemhoes/tas voor de harde schijf.

Over Freecom:
Freecom staat sinds 1989 voor innovatieve- en professionele digitale oplossingen. Elk product is ontworpen, ontwikkeld en gecertificeerd onder de hoogste kwaliteitsstandaarden in Duitsland om u optimale tevredenheid te garanderen. Ons technische ontwikkelingsproces, het gebruik van componenten van hoge kwaliteit en Duitse kwaliteitsinspectie-standaarden verzekeren u dat u een produkt aanschaft van superieure kwaliteit en betrouwbaarheid. Om aan uw hoge verwachtingen te kunnen voldoen, worden alle Freecom producten geleverd met een (verlengbare) garantie en onbeperkt gratis helpdesk-ondersteuning.

Over LazaRus:
LazaRus Technology is de eerste en enige data kliniek die door de grote computerbouwers wordt ondersteund. Het bedrijf werkt volgens de ISO 9001:2000 norm voor kwaliteitsbeheer onder controle van Aenor en IQNet. De dienst is er speciaal op gericht geevensherstel voor een iedereen betaalbaar te maken.

Noot voor redacties:
Voor meer informatie, kijk op www.freecom.nl of neem contact op met:

Freecom
Cas de Heus
Manager Marketing & Communication EMEA
Laan van Zuid Hoorn 14
2289 DE RIJSWIJK
T: +31 (0)70 336 76 00 (algemeen)
E: [email protected]

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular