(Persbericht) ´Complete lijn nieuwe Minkels-producten draagt bij aan energie-efficiëntie serverruimtes‘˜

Veghel, 15 december 2011 - Datacenter fabrikant Minkels, Europees producent van geïntegreerde datacenter oplossingen voor monitoring, koeling, stroomverdeling en behuizing, heeft onder de naam VariconPower࢑ž¢ een nieuwe productgroep gelanceerd. Het gaat om een complete productlijn met Rack PDU ‘˜s, oftewel Power Distribution Units voor server racks. Toevoeging van de VariconPower productgroep, met modules voor serverruimte stroomverdeling, past binnen het beleid van Minkels om energie-efficiënte oplossingen voor serverruimtes en datacenters te leveren.

Het Minkels VariconPower portfolio omvat een complete lijn van datacenter stroomverdeling oplossingen. Het productportfolio loopt uiteen van basic Rack PDU ‘˜s, metered Rack PDU ‘˜s en monitored (remote) Rack PDU ‘˜s tot en met monitored & switched (remote) Rack PDU ‘˜s. Waar nodig levert Minkels de VariconPower Rack PDU ‘˜s volledig op maat, aangepast aan klantspecifieke wensen en eisen. Te denken valt daarbij aan keuzeopties zoals 16A of 32A, single-phase of three-phase, en bijvoorbeeld PDU‘˜s met of zonder switching van outlets. Ook kunnen de Rack PDU ‘˜s als volledig geïntegreerde en voorgemonteerde oplossing geleverd worden in combinatie met andere datacenter en serverruimte oplossingen van Minkels.

Rack PDU: Energiemanagement in serverruimte

à¢â‚¬Å“Rack PDU ‘˜s zijn geen nieuwe producten voor ons,à¢â‚¬ zegt Jeroen Hol, Chief Commercial Officer (CCO) van Minkels. à¢â‚¬Å“We leverden al Rack PDU ‘˜s, maar hadden nog geen specifieke productgroep om de producten in onder te brengen. Wij zien het belang van stroomverdeling binnen ons datacenter productportfolio de laatste tijd evenwel significant stijgen. Vooral de vraag naar intelligente Rack PDU ‘˜s, waarmee het energieverbruik in een datacenter rack - ook op afstand - gemanaged kan worden, neemt drastisch toe. Door een nieuwe productgroep te lanceren, kunnen we Rack PDU ‘˜s een prominentere positie tussen de andere oplossingen van Minkels geven.à¢â‚¬

De toenemende vraag in de markt naar intelligente Rack PDU ‘˜s heeft alles te maken met een groeiende aandacht voor energie-efficiëntie in serverruimtes. Hol: à¢â‚¬Å“Intelligente Rack PDU ‘˜s hebben veel meer functionaliteit dan traditionele PDU ‘˜s. Via de technologie waarmee deze Rack PDU ‘˜s zijn uitgerust, ben je in staat om meer gedetailleerd in het datacenter in te zoomen en desnoods het stroomverbruik per outlet, op serverniveau dus, te meten. Zo‘˜n intelligente productversie biedt mogelijkheden om het energieverbruik direct te beïnvloeden, bijvoorbeeld door via deze intelligente modules Power Usage Effectiveness (PUE) data te vergaren, of de PDU op afstand uit te lezen en middels koppeling aan een softwarepakket een server automatisch in- en uit te schakelen.à¢â‚¬

Geïntegreerde datacenter oplossingen

De vraag naar intelligente Rack PDU ‘˜s wordt niet alleen door de behoefte aan energie-efficiëntie in serverruimtes gestuwd. Hol: à¢â‚¬Å“Ook veiligheidsoverwegingen en algehele serverruimte management overwegingen zijn in toenemende mate reden voor klanten om voor zo‘˜n intelligente stroomverdelingoplossing te kiezen. Met een intelligente PDU ben je bijvoorbeeld in staat om de energiebelasting van server racks in kaart te brengen, de maximaal mogelijke energiebelasting in te schatten en waar nodig de energiebelasting en -verdeling in een serverruimte beter te managen.à¢â‚¬

à¢â‚¬Å“Binnen VariconPower leveren we aan de andere kant nog steeds ook traditionele Rack PDU ‘˜s, de niet-intelligente varianten dus, al dan niet voorgemonteerd in een datacenter rack,à¢â‚¬ zegt Hol. à¢â‚¬Å“Zulke traditionele Rack PDU ‘˜s kun je combineren met CT-sensoren en vervolgens net als bij de intelligente Rack PDU ‘˜s aansluiten op een monitoring- en beheersysteem zoals Minkels Varicontrol DCIM (Data Center Infrastructure Management). De functionaliteit is niet hetzelfde maar het is eveneens een goede manier om het stroomverbruik van een serverruimte te meten, analyseren, en waar nodig bij te sturen. Deze traditionele oplossingen worden veelal in bestaande omgevingen gebruikt. Ik ben ervan overtuigd dat VariconPower als nieuwe productgroep binnen het Minkels portfolio een belangrijke bijdrage zal leveren aan de propositie van Minkels als leverancier van geïntegreerde datacenter oplossingen voor IT-infrastructuren.à¢â‚¬

---------------------------------
Whitepaper over PUE

Power Usage Effectiveness (PUE) data geeft serverruimte beheerders, IT managers, datacenter managers, maar ook algemeen managers, de nodige handvaten voor het beheersen van stroomverbruik, alsmede het energie-efficiënt en professioneel inrichten van een serverruimte of datacenter.

Niek van der Pas, PUE-specialist bij Minkels, schreef hierover het whitepaper ´Tips & Tricks for a professional use of PUE as a management tool‘˜. Het whitepaper geeft hands-on inzichten in een - stapsgewijs - professioneel gebruik van Power Usage Effectiveness (PUE) in een organisatie.

Het whitepaper over PUE is een 20 pagina‘˜s tellend document, geschreven in het Engels en kan gedownload worden via: www.minkels.com/whitepaper.

---------------------------------
Over Minkels

Minkels B.V. (www.minkels.com) is Europees fabrikant en wereldwijd leverancier van totaaloplossingen voor datacenter infrastructuur, met het hoofdkantoor, R&D afdeling en assemblagelijnen in Nederland (Veghel), eigen vestigingen in UK, Zwitserland, België en Frankrijk, alsmede agentschappen in Duitsland en Verenigde Staten. Het datacenter producten portfolio van Minkels is onderverdeeld in oplossingen voor datacenter koeling (Varicondition®), datacenter behuizing (Varicon®), datacenter stroomverdeling (Varicon Power࢑ž¢) en datacenter monitoring (Varicontrol®). Belangrijke producten in het portfolio van Minkels zijn datacenter waterkoeling oplossingen (Varicondition H2O), hybride koelingoplossingen met lucht en water, alsmede energie-efficiënte DX luchtkoeling oplossingen voor kleine serverruimtes (Varicondition-DX®). Daarnaast levert Minkels ook Cold Corridor® systemen, waarmee koude en warme luchtstromen rondom server racks op energie-efficiënte wijze van elkaar worden gescheiden.

Tot de klanten van serverruimte oplossingen leverancier Minkels behoren ondermeer grote datacenter ketens, zoals Equinix, maar ook grote organisaties zoals Swisscom (Zwitserland), Radboud Universiteit Nijmegen, en mediabedrijf De Persgroep (België).

Minkels is onderdeel van de Aegide Group (www.aegide-group.com), een Europese speler op het gebied van het geïntegreerd ontwikkelen, produceren en vermarkten van hoogwaardige behuizingoplossingen voor de ICT- en hightech hightech industriële elektronicamarkt. Aegide Group is dit jaar genomineerd voor de FD Gazellen Award 2011, een prijs die jaarlijks door Het Financieele Dagblad wordt uitgereikt aan succesvolle ondernemingen met een gemiddelde groei in jaaromzet van minimaal 20 procent in drie opeenvolgende jaren. Minkels won het afgelopen jaar de Brabantse Economieprijs 2010. De prijs die driejaarlijks wordt uitgereikt is een initiatief van de provincie Noord-Brabant en bedoeld om succesvolle bedrijven te belonen, bedrijven die durven te investeren in innovatie en vernieuwende producten en dus voor dynamiek en economische groei zorgen.

---------------------------------
Mediacontact:

Minkels B.V.
Maartje van Alem, Marketing Communications Coà¶rdinator
[email protected]
+31 (0)413 311 184

KINXX PR
Koen Stegeman
[email protected]
+31 (0)6 30491407