(Persbericht) Datacenter producten portfolio Minkels breidt zich uit door investeringen in innovatie

Veghel, 24 februari 2011 Minkels, Europees leverancier van koeling, monitoring- en behuizingoplossingen voor datacenters en computerruimtes, versterkt de organisatie met twee nieuwe productmanagers. Jules Sommers (34) en Robbert van Ham (25) gaan het team versterken dat het datacenter productportfolio van Minkels in de markt zet.

Minkels heeft de afgelopen paar jaar uitgebreide investeringen gedaan in de ontwikkeling van nieuwe producten voor gebruik binnen een datacenter of computerruimte. Het gaat daarbij onder andere om datacenter monitoring oplossingen, intelligente stroomverdeling, om energiezuinige lucht- en waterkoeling oplossingen, alsmede energiezuinige Cold Corridors die warme en koude luchtstromen in een computerruimte van elkaar scheiden. Jules Sommers en Robbert van Ham zijn aangetrokken om de uitdijende Minkels-productlijnen en het management ervan in Europa in goede banen te leiden.

Datacenter producten: universele oplossingen

Concreet zullen de twee nieuwe productmanagers zich bezighouden met het management in Europa van Minkels‘˜ datacenter productlijnen Varicon (behuizingoplossingen, waaronder Cold Corridors), Varicondition (lucht- en waterkoeling) en Varicontrol (monitoring en geïntegreerd beheer & management van power, temperatuur, PUE, security en datacentertoegang).

à¢â‚¬Å“Een belangrijk kenmerk van de datacenter producten is dat het stuk voor stuk universele oplossingen zijn,à¢â‚¬ zegt Jeroen Hol, Chief Commercial Officer (CCO) van Aegide Group, het moederbedrijf van Minkels. à¢â‚¬Å“De datacenter producten van Minkels zijn daarmee zeer geschikt voor zowel aanpassing van bestaande computerruimtes als voor geheel nieuwe omgevingen. Ook modulariteit is een belangrijk principe voor de datacenter producten, zelfs op het niveau van de componenten. Dit is ideaal voor een schaalbare inrichting van een computerruimte en voor vervanging van onderdelen, live tijdens een datacenter operatie. Ik verwacht dat de versterking van het productmanagementteam ten goede komt aan het management en beheer van onder andere de product lifecycles en een efficiënte verwerking van klantfeedback in onze producten.à¢â‚¬

Productmanager Jules Sommers (34)

Jules Sommers is à©à©n van de twee nieuwe productmanagers bij Minkels en werkte hiervoor drieënhalf jaar lang bij Extron Electronics in Amersfoort, als Product Marketing Manager. Daar was hij verantwoordelijk voor het managen van verschillende productgroepen op het gebied van audiovisuele technologieën. Zijn werkzaamheden bestonden onder andere uit het implementeren van prijsstrategieën, het maken van concurrentieanalyses, het verrichten van marktonderzoek en het lanceren van nieuwe productlijnen voor EMEA. Jules Sommers heeft al langere tijd ervaring met audiovisuele techniek. Hij werkte in het verleden in verschillende accountmanagement en salesmanagement functies bij Hulskamp Audiovisueel in Utrecht.

Productmanager Robbert van Ham (25)

Voor Robbert van Ham ligt de nieuwe functie als productmanager bij Minkels in het verlengde van zijn in 2010 afgeronde studie aan de Technische Universiteit Delft. Daar behaalde hij zijn Master Industrieel Ontwerpen binnen de studierichting Strategic Product Design. Als onderdeel van de studie heeft Robbert van Ham verschillende afstudeeronderzoeken in de praktijk uitgevoerd, waaronder het schrijven van een marktintroductieplan voor een herbestratingmachine bij het bedrijf Bocamon in Weert, op basis van onder andere marktonderzoek, concurrentieanalyses en verwerking van klantfeedback. De studie betrof een kopstudie bovenop de HBO-opleiding Werktuigbouwkunde. Robbert van Ham werkte na afloop van zijn studie kortstondig als in- en verkoper bij Channel Support Group in Eersel, een leverancier van A-merk computersystemen, storage en netwerkproducten. Bij Channel Support Group was hij verantwoordelijk voor het in- en verkopen van producten, alsmede klantmanagement.

---------------------------------
Over Minkels
Minkels B.V. (www.minkels.com) is een Europese fabrikant van totaaloplossingen voor datacenterinfrastructuur, met het hoofdkantoor, R&D afdeling en assemblagelijnen in Nederland (Veghel) en eigen vestigingen in UK, Zwitserland, België en Frankrijk. Het productportfolio van Minkels is onderverdeeld in oplossingen voor koeling (Varicondition®), behuizingen (Varicon®), en monitoring (Varicontrol®). Belangrijke producten in het portfolio van Minkels zijn datacenter waterkoelingoplossingen (Varicondition H2O), hybride koelingoplossingen met lucht en water, alsmede Cold Corridor systemen waarmee koude en warme lucht in het datacenter van elkaar wordt gescheiden.

Tot de klanten van Minkels behoren ondermeer Swisscom (Zwitserland), France Telecom (Frankrijk), Radboud Universiteit Nijmegen en datacenter EvoSwitch (Nederland), en mediabedrijf De Persgroep (België). Vanwege de jarenlang opgebouwde kennis en ervaring op het gebied van datacenter infrastructuuroplossingen werd Minkels in 2008 door het Joint Research Centre van de Europese Commissie (EU-JRC) gevraagd om input te leveren bij het opstellen van de EU Code of Conduct for Data Centers.

Minkels levert reeds sinds 1948 totaaloplossingen voor technologiebehuizingen en -koeling en is onderdeel van de Aegide Group (www.aegide-group.com), een Europese speler op het gebied van het geïntegreerd ontwikkelen, produceren en vermarkten van hoogwaardige behuizingoplossingen voor de ICT- en hightech OEM-industrie. Met zo'n 180 toegewijde en ervaren specialisten in dienst rekent Aegide diverse wereldspelers tot haar klantenkring. Minkels won het afgelopen jaar de Brabantse Economieprijs 2010. De prijs wordt driejaarlijks uitgereikt, is een initiatief van de provincie Noord-Brabant en bedoeld om succesvolle bedrijven te belonen, bedrijven die durven te investeren in innovatie en vernieuwende producten en dus voor dynamiek en economische groei zorgen. Minkels werd gekozen uit een selectie van 36 bedrijven.

---------------------------------
Mediacontact:

Minkels B.V.
Maartje van Alem, Marketing Communications Coà¶rdinator
[email protected]
+31 (0)413 311 184

KINXX PR
Koen Stegeman
[email protected]
+31 (0)6 30491407