(Persbericht) Leuven/Veghel, 30 mei 2011 Minkels, Europees leverancier van geïntegreerde datacenter oplossingen voor monitoring, koeling, stroomverdeling en behuizing met een eigen vestiging in Leuven, heeft zojuist een 3e assemblagelijn in gebruik genomen in de fabriek in Veghel (Noord-Brabant, Nederland). De nieuwe assemblagelijn heeft een oppervlakte van ongeveer 100 vierkante meter en is er speciaal op ingericht om projectmatig klanten te bedienen.

De extra assemblagelijn is een reactie op de toenemende vraag van klanten in Europa naar maatwerk en projectgestuurde inrichting van serverruimtes. Minkels levert aan klanten in verschillende Europese landen, waaronder in België aan De Persgroep en Rijksarchief België. Minkels heeft eigen vestigingen in Nederland, Frankrijk, UK, België en Zwitserland. In de fabriek in Veghel (Nederland) heeft Minkels nu in totaal drie assemblagelijnen, waarvan twee rekening houden met klantspecifieke datacenter projecten.

Intelligente datacenter racks

à¢â‚¬Å“Voor de projectgestuurde assemblagelijn is de lay-out anders dan bij een gewone productielijn voor assemblage van datacenter oplossingen,à¢â‚¬ zegt Jeroen Hol, Chief Commercial Officer (CCO) van Aegide Group, de moedermaatschappij van Minkels. à¢â‚¬Å“We hanteren bij deze assemblagelijn ook een andere werkmethodiek, een methodiek die nauw aansluit bij individuele wensen van klanten. Onder de streep betekent de toevoeging van een derde assemblagelijn allereerst dat onze productiecapaciteit in Veghel verder wordt uitgebreid en beter wordt afgestemd op de groeiende klantvraag. Anderzijds kunnen we hiermee de procesefficiëntie in klantspecifieke trajecten verbeteren, waardoor we een snellere time-to-market kunnen realiseren.à¢â‚¬

De groei van klantspecifieke projecten is een belangrijk gevolg van toenemende integratie van technologieën in de datacenter racks van Minkels. De racks verlaten de fabriek in Veghel tegenwoordig tezamen met allerlei intelligente datacenter oplossingen, die afhankelijk van klantkeuzes door Minkels worden ingebouwd of bijgeleverd. Hol: à¢â‚¬Å“De assemblage van intelligente datacenter racks betreft in veel gevallen zeer specifieke oplossingen, met intelligentie die nauw aansluit bij een bepaalde klantbehoefte.à¢â‚¬ Voorbeelden van intelligentie in het datacenter zijn: intelligente stroomverdeling oftewel Power Distribution Units (PDU‘˜s), Minkels Varicondition water- en luchtkoeling, en Minkels Varicontrol Monitoring.

Investering ERP: 1,2 miljoen euro

Het belang van projectgestuurde levering van datacenter oplossingen is bij Minkels ook terug te vinden in de recente investering die moederbedrijf Aegide Group heeft gedaan in de implementatie van nieuwe ERP- en CRM-software. Met deze software is Minkels in staat om op efficiënte wijze klantbehoeften in verschillende Europese landen te inventariseren en organisatiekennis te delen, om vervolgens de invulling projectmatig over de landen heen aan te sturen en het supply-chain management van begin tot eind op projectmatige wijze te managen.

De ERP- en CRM-software is door automatiseerder HSO geleverd en gebaseerd op Microsoft Dynamics en Microsoft AX. HSO heeft hiervoor een speciale versie beschikbaar onder de naam HSO Business Platform for Service Industries, dat specifiek is afgestemd op het werkveld van technisch dienstverleners. Hol: à¢â‚¬Å“In totaal hebben wij 1,2 miljoen euro in het nieuwe softwareplatform geïnvesteerd, inclusief de te maken interne kosten. Met het nieuwe systeem wordt de aanwezige technologische kennis bij de verschillende Minkels-vestigingen in Europa op efficiënte wijze onderling gedeeld. Dat is belangrijk, omdat veel van onze klanten vestigingen hebben in meerdere Europese landen. De organisatie in zijn geheel is nu nog beter met elkaar verbonden, wat de klantspecifieke en projectmatige aanpak in de verschillende landen ten goede komt.à¢â‚¬

---------------------------------
Over Minkels
Minkels B.V. (www.minkels.com) is een Europese fabrikant van totaaloplossingen voor datacenterinfrastructuur, met het hoofdkantoor, R&D afdeling en assemblagelijnen in Nederland (Veghel) en eigen vestigingen in UK, Zwitserland, België en Frankrijk. Het productportfolio van Minkels is onderverdeeld in oplossingen voor datacenter koeling (Varicondition®), datacenter behuizing (Varicon®), en datacenter monitoring (Varicontrol®). Belangrijke producten in het portfolio van Minkels zijn datacenter waterkoelingoplossingen (Varicondition H2O), hybride koelingoplossingen met lucht en water, alsmede Cold Corridor systemen waarmee koude en warme lucht in het datacenter van elkaar wordt gescheiden.

Tot de klanten van Minkels behoren ondermeer Swisscom (Zwitserland), Radboud Universiteit Nijmegen en datacenter EvoSwitch (Nederland), en mediabedrijf De Persgroep (België). Vanwege de jarenlang opgebouwde kennis en ervaring op het gebied van datacenter infrastructuuroplossingen werd Minkels in 2008 door het Joint Research Centre van de Europese Commissie (EU-JRC) gevraagd om input te leveren bij het opstellen van de EU Code of Conduct for Data Centers.

Minkels levert reeds sinds 1948 totaaloplossingen voor technologiebehuizingen en -koeling en is onderdeel van de Aegide Group (www.aegide-group.com), een Europese speler op het gebied van het geïntegreerd ontwikkelen, produceren en vermarkten van hoogwaardige behuizingoplossingen voor de ICT- en hightech OEM-industrie. Met zo'n 180 toegewijde en ervaren specialisten in dienst rekent Aegide diverse wereldspelers tot haar klantenkring. Minkels won het afgelopen jaar de Brabantse Economieprijs 2010. De prijs wordt driejaarlijks uitgereikt, is een initiatief van de provincie Noord-Brabant en bedoeld om succesvolle bedrijven te belonen, bedrijven die durven te investeren in innovatie en vernieuwende producten en dus voor dynamiek en economische groei zorgen.

---------------------------------
Mediacontact:

Minkels B.V.
Maartje van Alem, Marketing Communications Coà¶rdinator
[email protected]
+31 (0)413 311 184

Minkels België
Elly Windmolders, Business Unit Manager Minkels Belgium
[email protected]
+32 (0)16 44 20 10

KINXX PR
Koen Stegeman
[email protected]
+31 (0)6 30491407