(Persbericht) Leuven/Veghel, 13 juli 2011 Vaultex, kennisspecialist in advisering, ontwerp, projectbegeleiding en turn-key inrichting van serverruimtes met een eigen vestiging in Leuven, heeft afgelopen week een belangrijke UPS- upgrade verzorgd in het datacenter van van Claranet Benelux. Claranet Benelux heeft 2 gescheiden UPS-velden, waarvan à©à©n veld verdubbeld diende te worden van 120 naar 240 kVA redundant vermogen. Hoewel een UPS-upgrade niet zonder risico‘˜s is, hebben de ruim 100 klanten van Claranet Benelux er niets van gemerkt.

Managed services provider Claranet heeft in Europa 16 verschillende datacenters en levert aan meer dan 2.500 klanten bedrijfskritische diensten zoals internettoegang, managed application hosting, colocatie en VPN‘˜s.

Risicoanalyse serverruimte

Bij Claranet Benelux draaien meer dan 500 servers die gebruik maken van een noodstroom voorziening in het datacenter, waaronder de Uninterrupted Power Supply (UPS) installatie, om uitval te voorkomen in geval van stroomonderbrekingen. De bestaande UPS-capaciteit van Claranet Benelux liep met een capaciteit van totaal 240 kVA echter tegen zijn grenzen aan.

à¢â‚¬Å“Wij hebben te maken met een sterke groei van onze datacenteromgeving,à¢â‚¬ zegt Ruud Joosten, Director Customer Support & Operations van Claranet. à¢â‚¬Å“De server dichtheid in ons datacenter in Eindhoven wordt steeds groter, daardoor groeit de stroombehoefte. Het betekent dus ook dat de UPS-capaciteit moet meegroeien, om de continuïteit in onze stroomvoorziening in Eindhoven te garanderen. Gezien de risico‘˜s van zo‘˜n UPS-upgrade als het gaat om downtime, maken we graag gebruik van de diepgaande kennis en ervaring van Vaultex-engineers.à¢â‚¬

Datacenter specialist Vaultex heeft vooraf een gedegen risico- en impactanalyse voor de upgrade en het datacenter van Claranet uitgevoerd. De opgestelde Failure Mode and Effect Analysis (FMEA) heeft als doel de upgrade van het oude naar het nieuwe UPS-platform te laten plaatsvinden zonder onderbrekingen in de energievoorziening van het datacenter. Binnen deze risicoanalyse hebben de engineers van Vaultex in kaart gebracht wat er mogelijk fout zou kunnen gaan bij de upgrade, welke risico‘˜s beperkt konden worden, en welke procedures er gehanteerd moeten worden bij incidenten en calamiteiten.

UPS datacenter

Voor de uitbreiding van de UPS-installatie heeft Vaultex het noodstroomaggregaat van het datacenter ingezet. à¢â‚¬Å“Om de upgrade van de UPS installatie zonder onderbrekingen uit te kunnen voeren hebben we gedurende het project zelf stroom geproduceerd,à¢â‚¬ zegt Vincent Liebe, Business Unit Manager Vaultex Nederland. à¢â‚¬Å“Deze eilandstroom is betrouwbaarder dan netstroom en het geeft ons de mogelijkheid om risico‘˜s maximaal te beperken.à¢â‚¬ De feitelijke UPS-upgrade is in het weekend uitgevoerd en heeft, exclusief de voorbereidingstijd, in totaal 10 uur geduurd.

Vaultex heeft naast de twee bestaande UPS-en een zelfde type in het datacenter geplaatst. In de oude situatie had Claranet voor dit veld 2 UPS‘˜en met een redundant vermogen van 120 kVA. In de nieuwe situatie heeft men in totaal 3 UPS‘˜en is het redundant vermogen gestegen naar 240 kVA. In totaal beschikt Claranet Benelux in dit veld over 360 kVA aan UPS-vermogen. De engineers van de fabrikant hebben tevens de firmware geupdate, zodat de besturingssystemen van de 3 UPS‘˜en optimaal en vlekkeloos met elkaar te laten communiceren. Met deze upgrade is het rendement van de installatie toegenomen wat leidt tot een lager energieverbruik.

SLA serverruimte

Vaultex is geen onbekende leverancier voor Claranet. In 2007 verrichtte Vaultex voor Claranet al een upgrade van de stroom- en koelinstallatie. Tevens bouwde Vaultex toen voor Claranet een volledig nieuwe PDC (Private Data Center) met een oppervlakte van 75 vierkante meter, inclusief voorzieningen zoals 19à¢â‚¬-racks, netwerk en brandblusinstallatie.

Sinds 2009 heeft Claranet een doorlopend servicecontract met Vaultex, waarbij alle voorzieningen van het ca 500 vierkante meter grote datacenter in beheer is bij Vaultex. Binnen dit contract verrichten de datacenter specialisten van Vaultex preventief onderhoud en staan zij 24x7 paraat in geval van calamiteiten. Het servicecontract betreft een maatwerk Service Level Agreement (SLA), wat gebruikelijk is voor klanten met serverruimtes van enige omvang. Voor kleinere serverruimtes heeft Vaultex doorgaans standaard SLA‘˜s beschikbaar. De UPS upgrade viel buiten de scope van het lopende servicecontract en is uitgevoerd op basis van aparte afspraken.

---------------------------------
Over Claranet
Claranet (www.claranet.com), door Charles Nasser in 1996 opgericht, is een van Europa's leidende managed service providers en biedt aan bedrijven hosting, netwerk en applicatiediensten. Meer dan 2.500 zakelijke klanten maken gebruik van deze dienstverlening. Claranet heeft een uitstekende reputatie in het leveren van hoge kwaliteit oplossingen voor een klantenkring met diversiteit aan branches.

Claranet stelt klanten in staat om waarde te creëren door middel van internettechnologie. Met een portfolio van managed IT infrastructuur diensten faciliteert Claranet de uitwisseling, verwerking, opslag en beveiliging van informatie op nationaal en internationaal niveau.
Vanuit 11 vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Portugal, Spanje en de Benelux worden deze diensten door 500 hoog opgeleide en gekwalificeerde medewerkers 24 uur per dag wereldwijd geleverd.

---------------------------------
Over Vaultex
Vaultex (www.vaultex.eu) is een projectenorganisatie voor de realisatie van datacenter infrastructuren, met eigen vestigingen in België en Nederland. De datacenter specialisten van Vaultex verzorgen de turn-key inrichting van serverruimtes en leveren aan organisaties kennisintensieve begeleiding bij vraagstukken rond serverruimte ontwerp, serverruimte inrichting, serverruimte renovatie en migratie. Vaultex werkt voor klanten zoals SD Worx, Katholieke Universiteit Leuven, Belgacom, MCB Nederland, Claranet Benelux, LU, Audi, de Gemeente Hoogeveen en de Belgische steden Hasselt en Leuven.

Vaultex is onderdeel van de Aegide Group (www.aegide-group.com), een Europese speler op het gebied van het geïntegreerd ontwikkelen, produceren en vermarkten van hoogwaardige behuizing-, koel- en monitoringoplossingen voor de ICT markt en de hightech OEM-industrie. Met meer dan 180 toegewijde en ervaren specialisten in dienst rekent Aegide Group diverse wereldspelers tot haar klantenkring.

---------------------------------
Mediacontact:

Aegide Group
Maartje van Alem, Marketing Communications Coà¶rdinator
[email protected]
+31 (0)413 311 184

KINXX PR
Koen Stegeman
[email protected]
+31 (0)6 30491407