ilburg, april 2009 Het Tilburgse ICT bedrijf Datacon heeft een contract gesloten met aluminiumproducent Sapa Group AB. Datacon is ´main implementation partner´ en heeft momenteel de eerste fase van een wereldwijde Sharepoint portal ontwikkeld waar bedrijfsprocessen worden gecentraliseerd.

Door de fusie werd de Sapa Group wereldleider op het gebied van aluminiumprofielen en ontstond behoefte aan een ICT-oplossing waarbij bedrijfsprocessen en samenwerking tussen medewerkers centraal geregeld kon worden. De Sapa Group, met in Nederland vestigingen in Drunen, Harderwijk en Hoogezand, benaderde voor deze opdracht Datacon.

Internationaal samenwerken
Het Tilburgse ICT bedrijf heeft zojuist de eerste fase van een Sharepoint enterprise portal voor de Sapa Group ontwikkeld. SharePoint biedt een bedrijfsoplossing waarin informatie uit verschillende systemen wordt geïntegreerd tot à©à©n centrale webbased applicatie. à¢â‚¬à…“De portal stelt de medewerkers van de Sapa Group wereldwijd in staat op eenvoudige wijze informatie te beheren en te delen, aldus Bas Fockens, commercieel directeur van Datacon. à¢â‚¬à…“De portal faciliteert centrale en internationale samenwerking door functionaliteit te bieden voor het samenvoegen, ordenen en doorzoeken van bedrijfsgegevens.

Sharepoint 2007
Met SharePoint Portal Server 2007 kunnen ondernemingen een ´intelligente´ portal ontwikkelen waarmee medewerkers, teams en kennis naadloos met elkaar worden verbonden, zodat mensen op efficiëntere wijze kunnen (samen)werken en optimaal gebruik kunnen maken van relevante informatie uit verschillende bedrijfsprocessen. Datacon ontwikkelde voor de Sapa Group de eerste fase van een wereldwijde Enterprise Portal.

Sapa Group is een internationale industriële groep die hoogwaardige aluminium producten ontwikkelt, fabriceert en verkoopt. De onderneming is het grootste aluminium producerende bedrijf ter wereld met 111 persen in 15 landen en klanten in Europa, Noord-Amerika, Midden-Amerika en Azië. Afnemers bevinden zich voornamelijk in de transportsector, luchtvaart, telecommunicatie, engineering- en constructie-industrie. In de zomer van 2007 verwierf Sapa een meerderheidsbelang in à©à©n van 's werelds meest vooraanstaande aluminiumproducenten, Alcoa. De Sapa Group heeft een gezamenlijke omzet van 2,9 miljard Euro en 13.000 medewerkers.

Datacon beschikt over Intensieve kennis van software en webtechnologie, en combineert deze met de bedrijfsprocessen van hun klanten om meer efficiency te verwezenlijken. Datacon kent momenteel circa 40 medewerkers. Meer informatie is beschikbaar op www.datacon.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular