(Persbericht) Nederlander brengt online 50-plus dating naar Finland
 
Rotterdam, 3 oktober 2011 - Ook in Finland kunnen single 50plussers nu terecht bij een speciaal voor hen ingerichte datingsite. De site is opgezet door de Nederlandse ondernemer John Meuffels, die ook de Nederlandse succesvolle sites 50plusmatch en Match4me opzette. Meuffels heeft nu sites in zes Europese landen.

"50-plussers die op zoek zijn naar een relatie hebben behoefte aan een kwalitatief hoogwaardige site waar ze gelijkgestemden tegenkomen. Om die reden werkt in Nederland 50plusmatch.nl zo goed. In Finland zijn we - net als vijf jaar geleden in Nederland - de eerste die zich op dit specifieke marktsegment richt. In Nederland zijn we de grootste."

Veel Finnen online

Het gebruik van internet in Finland loopt vrijwel gelijk op met dat in Nederland, zegt Meuffels. "Finland is het eerste land ter wereld waar een snelle internetverbinding wordt erkend als grondrecht. En ruim 80% van de bevolking heeft een internetaansluiting. In de lijst van landen waar het meeste mensen een internetaansluiting hebben staat Nederland op plek negen, en Finland op plek elf." In Finland wonen ongeveer 5 miljoen mensen. Qua demografische opbouw lijkt de Finse samenleving op de Nederlandse, zegt Meuffels: "Ook Finland vergrijst."

Afstanden

Verschillen zijn er ook. "De afstanden zijn groter. Zelfs al wonen de meeste inwoners wonen in de zuidelijke helft, dan nog kan de reistijd oplopen tot zes uur."

Niet over de grenzen

De Nederlandse daters komen niet in dezelfde database als die uit Finland. "De meeste mensen zoeken hun partner dichter bij huis. Nederlanders die een Finse partner zoeken kunnen zich het beste op de nieuwe Finse site inschrijven."

50-plusdating populair

MatchMedia is met gespecialiseerde datingsites voor 50-plussers ook al actief in andere landen in Europa: "We zijn begonnen in Nederland, maar inmiddels ook in België, Noorwegen, Zweden, Denemarken en nu ook Finland actief. In al deze landen bieden we goede service en groeit het ledental gestaag."

Over MatchMedia

De sites 50plusmatch en Match4Me zijn toonaangevende spelers binnen online dating voor actieve 50 plussers en hoogopgeleiden in Nederland. Ze maken onderdeel uit van MatchMedia BV en zijn ambitieus. Ondanks het internationale karakter van MatchMedia BV ligt de focus altijd op de lokale markt, en doelgroepgericht werken geldt daarbij als norm.