(Persbericht) Onlangs ontving centrum voor Wonen & Zorg De Eglantier het Keurmerk Veiligvoedsel.nl. De heer Gert-Jan Hemmers, directeur van Veiligvoedsel.nl, kwam het certificaat hoogstpersoonlijk naar Roosendaal brengen. De Eglantier is namelijk de eerste zorginstelling in Zuid-Nederland die het keurmerk heeft behaald en is hiervoor ook nog eens cum laude geslaagd.

Naast een hoge kwaliteit van zorg is veilig, goed en lekker eten van groot belang voor de gezondheid en het welzijn van cliënten binnen zorginstellingen, zo is wetenschappelijk aangetoond. Binnen Groenhuysen wordt hieraan dan ook veel aandacht besteed. Volgens Claudia Brouwers, manager van De Eglantier, geven cliënten bovendien aan dat de maaltijd à©à©n van de belangrijkste momenten van de dag is. à¢â‚¬Å“Het past ook helemaal bij de gastvrijheid en de aangename dag die wij onze cliënten willen biedenà¢â‚¬.

Met lof
Het keurmerk toont aan dat zorginstellingen voldoen aan alle warenwettelijke eisen van hygiëne en voedselveiligheid. Om in aanmerking te komen voor het keurmerk dient een instelling een 7.5 of hoger te scoren. De Eglantier doorstond de proef met vlag en wimpel en behaalde een 9,47. Claudia Brouwers is trots op haar team: à¢â‚¬Å“Met het behalen van het keurmerk wordt nog eens onderstreept dat wij ook op het gebied van voeding een uitstekende prestatie neerzetten. Dat hebben we alleen kunnen bereiken door als team samen te werken. De medewerkers van het restaurant, huishoudelijke dienstverlening en medewerkers met speciale aandacht en verantwoordelijkheid voor voedselveiligheid spelen daarin een sleutelrol. Complimenten en dank voor ieders inzet!à¢â‚¬ De uitreiking van het certificaat is samen met de cliënten en medewerkers feestelijk gevierd.