Groningen 7 januari 2010

Uit onderzoek van Seniorstartpagina.nl onder haar bezoekers blijkt dat 49% van de 45-plussers in 2010 binnen de landgrenzen op vakantie gaat.

Via een poll op Seniorstartpagina.nl hebben de bezoekers aangegeven dat ze in 2010 liever vakantie vieren in eigen land (49%) dan in het buitenland. Hiervoor zijn diverse redenen te noemen. Een aantal mensen geeft aan Nederland opnieuw te willen ontdekken, omdat ons prachtige land veel recreatiemogelijkheden biedt. Aan de andere kant willen 45-plussers in deze tijden niet te veel geld spenderen aan een vakantie door af te reizen naar een exotisch oord.

Via de poll ´Waar gaat u volgend jaar heen op vakantie?‘˜ hadden de bezoekers de keuze uit de volgende opties:

à¢â‚¬¢ Ik ga niet op vakantie (8,7%)
à¢â‚¬¢ Ik blijf in Nederland (49,2%)
à¢â‚¬¢ Ik blijf binnen Europa (32,8%)
à¢â‚¬¢ Ik plan een reis buiten Europa (9,3%)

Een aantal reacties van bezoekers:

à¢â‚¬¢ Nederland is leuk. Moet de zon wel een beetje schijnen
à¢â‚¬¢ Wij blijven al jaren in Nederland. Veel mensen zien de schoonheid niet meer van ons land.
à¢â‚¬¢ Het buitenland (Frankrijk) is best mooi en zeker als je voor een langere tijd (een week of 6 a 7) naar toe kunt. Het loont dan ook de kosten van transport met een caravan.
à¢â‚¬¢ Juist in deze tijd kun je voor relatief weinig geld van een mooie vakantie genieten en de temperaturen worden in Europa steeds aangenamer, voor elk wat wils.

Het lijkt er dus op dat de toeristische sector in Nederlandse ook in 2010 weer veel Nederlandse vakantiegangers kan verwachten. Seniorstartpagina.nl merkt aan het zoekgedrag op haar website ook dat veel bezoekers actief zoeken binnen de volgende toeristische rubrieken:

à¢â‚¬¢ Bed and Breakfast Gids Nederland
à¢â‚¬¢ Bungalowparkengids Nederland
à¢â‚¬¢ Campinggids Nederland
à¢â‚¬¢ Dagje-Uit Gids
à¢â‚¬¢ Fiets- & Wandelgids
à¢â‚¬¢ Golfbanengids Nederland
à¢â‚¬¢ ´Op het Water‘˜ Vakantiegids
à¢â‚¬¢ Zon- & Zomervakantiegids

Noot voor redactie:

Over http://www.seniorstartpagina.nl:

Seniorstartpagina.nl, de volwassen startpagina, is een informatieve en interactieve website die zich richt op de actieve 45-plussers. De website is in juni 2009 succesvol gelanceerd en heeft in korte tijd een bezoekersaantal van 45.000 bezoekers per maand weten te bereiken.

Seniorstartpagina.nl voorziet haar bezoekers per rubriek van informatie, tips en een overzicht van interessante en kwalitatief goede websites. In het overzicht van deze websites vinden bezoekers niet alleen de grote bekende organisaties, maar vooral ook de kleine en moeilijk vindbare websites, zoals bijvoorbeeld à¢â‚¬Å“de website van dat heerlijk rustige kleinschalige bungalowparkje aan de zonnige westkant van het Canarische eiland La Palma, welke beschikt over 5 prachtige bungalows in een idyllische natuurlijke omgevingà¢â‚¬¦.à¢â‚¬

Binnen Seniorstartpagina.nl is er dagelijks een team medewerkers bezig om bovenstaande rubrieken aan te vullen met nieuwe informatie, interessante nieuwsfeiten, website tips en suggesties. Daarnaast wordt er continue gewerkt aan nieuwe rubrieken en ideeën zodat Seniorstartpagina.nl de grootste volwassen startpagina blijft.

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

Dhr. M. Popken
Herestraat 104
9711 LM Groningen
T: 050 - 820 00 11
E: [email protected]