Amsterdam, februari 2010 CAD & Company heeft bij de Jong Gortemaker Algra (dJGA) architecten en ingenieurs de Autodesk Revit BIM-software geïmplementeerd. Het multidisciplinaire ontwerpbureau uit Rotterdam ziet de bouwwereld onomkeerbaar veranderen en gebruikt de nieuwe software om anticyclisch te innoveren. à¢â‚¬Å“Een BIM (Building Information Model) maakt ontwerpen voor iedereen inzichtelijker en voorkomt kostbare foutenà¢â‚¬, zegt architect bna ci en directeur ir. Maurits Algra. à¢â‚¬Å“Daarom hebben wij de strategische beslissing genomen om voor alle technische disciplines te gaan werken met Autodesk Revit, de wereldwijd meest gebruikte BIM-softwareà¢â‚¬.

Heft in eigen handen houden
Bij dJGA werken zo‘˜n 120 architecten, interieurarchitecten, bouwkundigen en constructeurs aan het ontwerpen en inrichten van kantoren, scholen en ziekenhuizen. à¢â‚¬Å“Wij zien een BIM als belangrijk middel om vakkennis en ervaring aan projecten toe te voegen en zo de rol van bouwcoà¶rdinator te versterkenà¢â‚¬, zegt Algra. à¢â‚¬Å“Bij elk project worden de rollen opnieuw verdeeld op basis van toegevoegde waarde. Wanneer je mooi kunt vormgeven, maar onvoldoende de nieuwe communicatiemiddelen beheerst, verzorgen straks anderen de bouwbegeleiding die al van oudsher tot ons vak behoort. Wij houden graag het heft in eigen handen en hebben alle disciplines in huis om ook in de toekomst een centrale rol in het bouwproces te blijven vervullen. Omdat het BIM-gebruik zowel in Nederland als daarbuiten sterk toeneemt, willen wij juist nu de kans grijpen om onze marktpositie te versterken en internationale ambities te realiserenà¢â‚¬.

Integratie gebouwontwerp, constructie en installaties
De afgelopen vijf jaar heeft dJGA al in diverse projecten ervaring opgedaan met de Autodesk Revit software. Rob Oud, directeur van CAD & Company zegt: à¢â‚¬Å“dJGA onderscheidt zich in de markt door de integratie van ontwerpen met Autodesk Revit Architecture en constructies berekenen met Autodesk Revit Structure en Robot Structural Analysis. Binnenkort gaat men ook alle technische installaties integreren met Autodesk Revit MEP. Behalve de levering en installatie van zo‘˜n 50 licenties met een 3-jarig servicecontact, hebben wij het bureau tevens begeleid bij de ontwikkeling van een nieuwe werkmethodiek en verzorgen onze mensen de technische ondersteuningà¢â‚¬.

NOOT VOOR DE REDACTIE
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
CAD & Company
Rob Oud, directeur
Telefoon: 020 4946666,
Email: [email protected]

Of met

AddIT Benelux
Peter Gloudemans
Telefoon: 06-53471777
Email: [email protected]