(Persbericht) Begin december 2011 kwam ING met het onderstaande bericht naar buiten:
´Sinds een dieptepunt begin vorig jaar (2010) is de omzet van kleine bouwbedrijven de afgelopen maanden met 16,5 procent gestegen. Middelgrote en grote bouwbedrijven groeiden in deze periode slechts met respectievelijk 6,5 en 2,5 procent.‘˜

Een belangrijke reden voor deze stijging is de tijdelijke verlaging van het btw-tarief. Deze is sinds eind september 2011 afgelopen en de verwachting is dat de groei daarom minder sterk zal zijn in het laatste gedeelte van dit jaar en in 2012.

Bij de Klussenier is er sprake van exponentiële groei wanneer er gekeken wordt naar het aantal opdrachten van de afgelopen 3 jaar. Het jaar 2010 had ten opzichte van 2009 ongeveer een kwart meer opdrachtaanvragen. In 2011 is dit aantal, in vergelijking met 2010, met bijna drie kwart gestegen. De maand december wordt in deze vergelijking niet meegenomen omdat over de maand december 2011 nog geen cijfers bekend zijn.

De stijging wordt door meerdere factoren beïnvloed, waaronder de tijdelijke Btw-verlaging. Daarnaast verkiest men renovatie boven verhuizing. Voor zowel groot- als kleinschalige renovaties is de Klussenier beschikbaar. Klanten kiezen vaker voor à©à©n vakman die alles regelt bij een verbouwing, aanbouw of iets dergelijks. De waarden waar De Klussenier voor staat: ´Kwaliteit, Betrouwbaar, Veelzijdig, Garantie op geleverd werk, afspraak = afspraak, kortom Vertrouwd Verbouwen‘˜. Deze waarden lijken aan te slaan in de huidige markt. De consument wil zekerheid, het merk en de Klussenier kunnen hierin voorzien.

Spreekt dit je aan en wil je meer informatie over het starten van je eigen (ver)bouwbedrijf? Ga naar www.eigenbedrijf.klussenier.nl of bel vrijblijvend met Het KlusHuis op telefoonnummer 0342-849797. en vraag naar Wim Vreugdenhil