“Nederland doet mee”: het nieuwe doneren!

Sinds 1 november is nederlanddoetmee.nl in de lucht. Op deze website presenteren goede doelen hun organisatie en hun idealen. Donateurs kunnen hier bepalen welke organisatie zij willen steunen. Maar ze kunnen zich ook zelf presenteren via de site. Bovendien stelt “Nederland doet mee” aantrekkelijke prijzen ter beschikking.

“Nederland doet mee” biedt goede doelen een effectief, interactief en laagdrempelig platform om hun doelstellingen uit te dragen. De website richt zich in het bijzonder op de kleinere instellingen, die bij grote acties niet of onvoldoende aan bod komen. Voor grote fondswervers is “Nederland doet mee” een manier om een nieuwe doelgroep te bereiken. Op dit moment bevat de site zo'n 50 aangesloten goede doelen van klein tot groot. Zoals Greenpeace, Ifaw, Zonnebloem, Heartbeat en Diagnose Kanker.

Online donaties
Bedrijven en particulieren kunnen zich via www.nederlanddoetmee.nl allereerst oriënteren op de vele goede doelen die Nederland rijk is. Het hart van de site wordt gevormd door een kennisbank, waarin onder andere de gegevens van de deelnemende goede doelen staan. Als bezoekers een goed doel hebben gekozen, kunnen ze direct via de site een donatie doen. Zij kunnen een door de donateur vastgesteld percentage (maximaal 75%) aan hun voorkeursdoel toewijzen. Het restant wordt verdeeld over de overige goede doelen. Dus iedereen komt aan bod!

Ticks voor presentaties
In ruil voor hun donatie krijgen bedrijven en particulieren een stukje ruimte op de website. Zakelijke bezoekers kunnen die ruimte gebruiken om hun eigen bedrijf te presenteren; particulieren kunnen bijvoorbeeld hun eigen website, hobby of vereniging promoten. De hoogte van de donatie is afhankelijk van het aantal Ticks dat men koopt. In die Ticks kunnen donateurs bijvoorbeeld hun logo of een link naar hun eigen site plaatsen.

Prijzen
Donateurs kunnen bovendien elke maand leuke prijzen winnen, zoals restaurantbonnen, horloges en YourGift Cards. Deze worden beschikbaar gesteld door de diverse partners van “Nederland doet mee”. De actie loopt van 1 november 2007 tot 31 mei 2008.