En hoe wij een steentje bij willen dragen aan een betere toekomst.

Beste mensen,

 

Allereerst zal ik ons even voorstellen.

Mijn naam is Henriette Nabers, 25 jaar, werkzaam als sociaal pedagoog en samenwonend. Mijn vriend is Robbert, 32 jaar en werkzaam als director of sales in het American hotel in Amsterdam.

 

Robbert is in 2003 voor een aantal maanden vertrokken naar Zuid-Afrika om daar zijn afstudeerproject te volbrengen. Gedurende de tijd dat hij daar was kwam hij in aanraking met Dr. Mabandisa. Deze man is lid van het ANC en in de tijd van de Apartheid is hij verbannen geweest naar Canada. Na de Apartheid is hij teruggekeerd naar Zuid-Afrika om zich daar op te werpen als coordinator van projecten in de Nelson Madela Townships in Port Alfred.

Robbert wilde destijds iets doen voor de mensen in de townships en Dr. Mabandisa heeft toen een bejaardenproject ( Old Folks Home) aangedragen. Robbert is vanuit Zuid-Afrika geld in gaan zamelen bij vrienden en familie en heeft in vrij korte tijd bijna 1000 euro opgehaald. Hiervoor heeft hij veel mooie spullen kunnen kopen en vervolgens gegeven naar de bejaarden. Onder het kopje 'Old Folks Home' op onze website kan u daar meer over lezen en foto's hiervan bekijken. www.nelsonmandelatownship.tk

 

Wij hebben in juni vorig jaar besloten om weer naar Zuid-Afrika te gaan en ook dit keer wilden wij iets doen voor de mensen in de township. Wederom hebben wij contact opgenomen met Dr. Mabandisa. Hij was blij verrast om te horen dat wij op zoek waren naar een project waarvoor wij iets konden doen.

Hij vertelde ons dat hij schokkend nieuws had gehoord van de Dambuza Primary School en heeft gevraagd of dit iets voor ons zou zijn. Wij hebben besloten om er alles aan te doen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor dit project.

In Zuid-Afrika hebben wij drie dagen uitgetrokken om te besteden aan het project. Met het geld dat wij in Nederland hebben opgehaald, gaan wij in Port Alfred in eerste instanties computers kopen en wanneer er nog geld over is willen wij voor een aantal kinderen het schoolgeld voor 1 jaar betalen(kost 3 euro per jaar per kind), aangezien de meeste ouders dit niet op kunnen brengen. Bij iedere computer die wij gaan aanschaffen krijgen wij de software van Microsoft South-Africa gratis.

Onder het kopje Dambuza Primary School kan er het een en ander gelezen worden over de school.

 

Naast het feit dat wij bij vrienden en familie geld aan het inzamelen zijn (12.14.37.663 t.n.v. R. Weddepohl e/o H. J. Nabers te Amstelveen o.v.v. NEMATO), zijn wij ook hard op zoek naar bedrijven die ons project willen sponsoren d.m.v. ballonnen of balpennen.

De ballonnen willen wij graag meenemen omdat de kinderen daar er gewoon helemaal weg van zijn (qua speelgoed) en de balpennen zijn hard nodig op school. Er is gewoon domweg te weinig geld om alle kinderen te voorzien van de basismaterialen die men nodig heeft op school.

 

Mocht u nog vragen hebben of onduidelijkheden dan hoor ik het graag.

In afwachting van uw reactie verblijf ik.

 

Met vriendelijke groet,

 

Henriette Nabers

Telnr: 06-13415871                Email: [email protected]

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular