Rob Plones heef Francis Peters (vh.Giesbers) er op aangesproken dat het leuke idee van de Vriendinnendag op de derde zaterdag 20 maart niet verloren mag gaan, al 3jaar is er in Nederland de Nationale Vriendinnendag. Als het aan de Wijchense Francis Giesbers en Rob Plones ligt, weet binnenkort het hele land wat de vriendinnendag is en waarom die gevierd moet worden.

Francis verbaasde zich erover dat we wel Moederdag, Valentijnsdag en Vaderdag vieren terwijl een vriendinnendag nog niet bestaat. Francis: " Ik was veertien jaar getrouwd, en mijn beste vriendin die ken ik al langer. Juist door een vriendinnendag te vieren, laat je nog eens extra merken hoe belangrijk die vriendschap is. Ik zou willen dat mensen er in hun agenda rekening mee houden. Op de derde zaterdag van maart ga je iets met een of meer vriendinnen doen. Wat dat is, mag je natuurlijk zelf weten. Of dat nou winkelen, lekker uitgaan of naar de film is."
"Uit de mega velen enthousiaste reacties merkte ik dat er in geslaagd ben om Vriendinnendag op de kaart te zetten."

Francis lanceerde haar idee via een eigen internetsite en vroeg haar omgeving om het initiatief uit te dragen. Inmiddels wordt sites als Hyves over de vriendinnendag gesproken. Ook wordt de knop die verbindt naar haar internetsite veelvuldig gekopieerd en bekend gemaakt. Francis: "Ik kreeg al een saunabedrijf aan de lijn dat met vijftig vestigingen iets bijzonders wilde gaan doen op die dag."

Rob "Er zijn mensen die nu al weten dat ze op die dag niet thuis zijn, maar die toch een berichtje willen sturen om te feliciteren met vriendinnendag."

Meer informatie is te vinden op: http://vriendinnekesdag.hyves.nl en http://nationalevriendinnendag.nl