De nieuwe prikklok:
vingerscan voor correcte tijdsregistratie
Planning specialist Plan 8 lanceert als eerste online realtime tijdsregistratie

Hoofddorp 8 februari 2010: Velen kennen de prikklok nog als mechanisch apparaat dat wordt gebruikt om na te gaan wanneer een werknemer binnen is gekomen. Dat tijdperk is nu voorbij, want pLAN8 lanceert de eerste digitale tijdsregistratie die realtime wordt gekoppeld aan het eigen planningsysteem mijnrooster.nl. Omdat medewerkers gevraagd wordt hun vinger te laten scannen ter identificatie, wordt fraude onmogelijk. En hiermee wordt het mogelijk meer accurate salaris rapporten te produceren en kosten te reduceren.

Geen discussies meer, wel privacy
Volgens Fred Kramer van Plan8 is er veel interesse in deze nieuwe vorm van tijdsregistratie. De meeste systemen op dit gebied slaan de gegevens op om later te communiceren met al of niet zelf gemaakte planning programma‘˜s of Excel sheets. Met de ontwikkeling van deze tool is de cirkel rond, actuele registratie en back up voorkomt voor organisaties alle moeilijk te onderbouwen discussies over de aanwezigheid van medewerkers. Ook de privacy is gewaarborgd, de vingerafdrukken worden door de software omgezet naar onherkenbare codesà¢â‚¬. aldus Kramer.

Niet strenger, wel realistischer
Organisaties gaan hiermee niet strenger maar wel realistischer om met de aanwezigheid van personeel. Natuurlijk komen mensen wel eens later binnen door file of persoonlijke vertragingen. Dat lost dit systeem dan ook niet op maar geeft alleen maar een realistischer beeld van de situatie. Bedrijven waar al gewerkt wordt met de tijdsregistratie van Plan8 zijn zeer positief over deze ontwikkeling. Het systeem wordt inmiddels internationaal gebruikt bij onder andere luchthavens zoals in Los Angeles maar ook op Schiphol. In de meeste gevallen wordt de hardware hiervoor per maand gehuurd gekoppeld aan mijnrooster.nl.

SAAS software
Donderdag 11 februari wordt het programma gepresenteerd tijdens het congres SaaS Evolved in Zoetermeer. Door te werken met een à¢â‚¬Å“SAASà¢â‚¬ model worden bedrijven niet geconfronteerd met enorme investeringen. SAAS is de afkorting van à¢â‚¬Å“Software as a Serviceà¢â‚¬, een nieuwe term in ICT land die wint aan populariteit. In de Verenigde Staten is SaaS een bekende vorm van dienstverlening. Europa loopt achter, maar de verwachting is dat SaaS zeker ook in Nederland de komende tijd veelvuldig zal worden ingezet. Hoge implementatiekosten en dure licenties worden hiermee vermeden. Het gebruikersgemak van SaaS programma's is hoog, want iedereen met een computer en internet aansluiting kan er mee aan de slag.

Voor meer informatie:
www.plan8.nl
www.mijnrooster.nl