Zeer geschikt voor acnelittekens en kleine rimpels

De Fractional C02 laser, een moeilijke naam voor een nieuwe, maar zeer effectieve behandelmethode, is in te zetten bij acnelittekens, zonbeschadiging of kleine rimpels. à¢â‚¬Å“Kort gezegd wordt per behandeling een stukje (fractie) van de huid vervangen en na een paar behandelingen is de gehele huid vrijwel vernieuwd,à¢â‚¬ vertelt huidtherapeute Fieke Allewelt van Gemert(26). Zij werkt sinds twee jaar bij Polikliniek de Blaak en bedient deze huidvernieuwende laser. à¢â‚¬Å“Mensen die ik hiermee behandeld heb, zijn lovend over het resultaat, dat korte tijd na de behandeling al zichtbaar wordt.à¢â‚¬

Merendeels krijgt Fieke haar cliënten via verwijzing van de huisarts of de dermatoloog, met wie ze nauw samenwerkt. De Fractional CO2 laser wordt alleen vanuit medisch oogpunt ingezet. Nadat cliënten een doorverwijzing hebben gekregen, kunnen ze voor een gratis à©n vrijblijvende intake bij Fieke terecht. à¢â‚¬Å“Samen met de cliënten maak ik vervolgens een behandelplan. In de regel moet een cliënt ervan uitgaan dat er drie tot vijf behandelingen nodig zijn, met een tussenpoos van drie tot vier weken. Het vraagt even geduld, omdat het lichaam tussen de behandelingen door het collageen weer moet aanmaken.à¢â‚¬

De huid verjongt
De cliënten ervaren de behandeling als nagenoeg pijnloos. De kop van de laser wordt in een rustig tempo over de huid geschoven, waarbij per vierkante centimeter 49 kleine ´speldenprikjes‘˜ worden gegeven. De laser verdampt het vocht in de huid, onder de bovenste huidlaag. De buitenste huidlaag blijft daardoor volledig intact. à¢â‚¬Å“Dat is het mooie van deze methode. Het gezonde weefsel rondom de ´speldenprikjes‘˜ zorgt dat er weer nieuw collageen aangemaakt wordt. Zo helpt het mee het beschadigde weefsel te herstellen waardoor de huid zijn oude stevigheid weer terugkrijgt en in de loop van de behandelingen,à¢â‚¬ vertelt Fieke enthousiast. Na de behandeling kan de huid ´zonverbrand‘˜ aanvoelen.

Het resultaat, vervagende rimpels en minder diepliggende littekens en putjes in de huid, is al na de eerste behandeling merkbaar. Het eindresultaat is zichtbaar na twee tot drie maanden.
Behandelingen vinden plaats in Polikliniek de Blaak, locatie Leidschendam. Voor een intake kunt u zowel op de locatie Rotterdam als de locatie Leidschendam terecht.

Bent u geïnteresseerd geraakt in deze methode voor huidvernieuwing? U leest meer op de website www.polikliniekdeblaak.nl. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met huidtherapeute Fieke op telefoonnummer 010-411 40 44 (dinsdag en woensdag) of 070-3202020 (maandag en donderdag)