(Persbericht) De Red Velvet-stofzuiger van Miele

Stijlvol, stil, compact en energiezuinig

Miele introduceert de Red Velvet-stofzuiger. Deze stijlvolle sledestofzuiger combineert een compact, roodfluwelen design met kracht en gebruikersgemak. Bovendien zorgt de zuinige motor van de Red Velvet voor een aanzienlijke energiebesparing die tot wel 45 procent kan oplopen. De motor is eveneens zeer stil, waardoor - in combinatie met de innovatieve AirTeQ-zuigmond - het geluid van de Red Velvet tot een minimum beperkt blijft.

Stijlvol
De Red Velvet-stofzuiger van Miele heeft een strakke, dynamische belijning, compacte afmetingen en een aantrekkelijk materiaalgebruik, waarbij de bedieningsknoppen zijn voorzien van een aluminiumlook. De stofzuiger is gemaakt van een spectaculair materiaal dat doet denken aan fluweel en ook zo aanvoelt: aaibaar en zacht. Dit zogenaamde flockmateriaal, dat veel gebruikt wordt voor bedrukking van sportkleding, is heel sterk en slijtvast en laat bij eventueel stoten geen krassen achter. Het oppervlak is bovendien zeer gemakkelijk te reinigen met de reliëfborstel of met een vochtige doek.

Stil
Dankzij het Miele Silence System Plus met een ingekapselde, extra stille motor, geluidsisolatie in de behuizing en de nieuwe AirTeQ-zuigmond is de Red Velvet-stofzuiger niet alleen ultra stil, maar staat hij ook garant voor een uitstekend reinigingsresultaat.

Compact
De Red Velvet-stofzuiger is bijzonder gemakkelijk in het gebruik. Zo is bijvoorbeeld de compacte behuizing aan beide kanten voorzien van een zuigbuishouder, zodat de zuigbuis en de handgreep afzonderlijk rechts en links in het huis vastgehaakt kunnen worden. Op deze manier wordt een handig formaat van 50 centimeter breed en minder dan 72 centimeter hoog verkregen. Samen met het lichte gewicht van slechts 4,5 kg zonder toebehoren, kan de stofzuiger comfortabel gedragen worden door zowel rechts- als linkshandigen.

Energiezuinig
Het energieverbruik van de Red Velvet-stofzuiger met een motorvermogen van 1.200 Watt is tot wel 45 procent lager in vergelijking met een Miele-stofzuiger met een vermogen van 2.200 Watt. Ondanks het lagere motorvermogen neemt de Red Velvet zeer goed stof op. Dit komt door de ingenieuze behuizing van de nieuwe stofzuiger, die ervoor zorgt dat er een perfecte overbrenging van de lucht via de zuigmond, zuigbuis en slang plaatsvindt. Hierdoor kan de kracht die door de motor is opgewekt ook daadwerkelijk worden omgezet in optimale zuigkracht met een hoog reinigend vermogen. Zonder energie te verliezen.

Ook de gestroomlijnde AirTeQ-zuigmond, die Miele speciaal voor stofzuigers met een laag wattage heeft ontwikkeld, werkt bijzonder krachtig en is zeer stil en zuinig door een nieuwe, geoptimaliseerde luchtgeleiding. In combinatie met een goede afdichting van de zuigmond kan er met een stofzuiger van 1.200 Watt dus hetzelfde reinigingsresultaat worden behaald als met een reguliere stofzuiger van 2.200 Watt.

HyClean-stofcassette
Zoals alle stofzuigers van Miele is ook de Red Velvet-stofzuiger voorzien van de HyClean-stofcassette. Samen met het motorbeveiligings- en luchtafvoerfilter zorgt deze stofcassette voor een hygiënische reiniging en een zeer constante capaciteit. De HyClean-stofcassette bestaat uit negen verschillende filterlagen, die ook de fijnste vuil- en stofdeeltjes opnemen en vasthouden. Door de grotere inhoud kan de stofcassette zo‘˜n 25 procent langer worden gebruikt dan een vergelijkbare stofzak. Met de HyClose-stofafsluiting gaat de stofcassette automatisch dicht als het apparaat wordt geopend. De kleur van de houder van de stofcassette correspondeert met de kleur van de stofcassette. Zo is gemakkelijk te zien welke stofcassettes men nodig heeft.

Miele sponsort de Gooische Vrouwen Ladies Night
Meer informatie hierover vindt u op de speciale Red Velvet Facebook-pagina van Miele (www.facebook.com/mieleredvelvet).

/////////////////////////////////////////////////////////////////

Noot voor redactie
Voor nadere informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met:

  Miele Nederland B.V.
  De heer R.G. Bakker
  Postbus 166
  4130 ED Vianen
  Telefoon: +31 (0)347 37 85 41
  E-mail: [email protected]
  Website: www.miele.nl