Voormalige rijstpellerij omgetoverd tot historische locatie voor groepen tot 200 personen

Wormer, 17 mei 2010. Met ingang van 2 juli 2010 heeft de Zaanstreek er een nieuwe industriële evenementenlocatie bij: De Stoomhal. De Stoomhal behoort tot het 4000m2 tellende Hollandia complex, de voormalige rijstpellerij van Bloemendaal & Laan en maakt deel uit van de beroemde industriewand aan de Zaan in Wormer. De historische ruimte omvat 200 vierkante meter en is geschikt voor groepen tot 200 personen. Jibe! Events zal de exploitatie en verhuur van deze ruimte verzorgen.

De vergader- en evenementenlocatie De Stoomhal is gevestigd in het voormalig onderkomen van à©à©n van Nederlands grootste stoommachines. Na de sloop van deze Stoommachine in 1960 heeft de hal bijna 40 jaar leeg gestaan. In 2009 is de hal gebruiksklaar gemaakt voor allerlei evenementen, zoals bedrijfspresentaties, workshops, vergaderingen, recepties, private dining en productlanceringen. De ruimte van 200m2 is vrij van obstakels en is 10 meter hoog. Het interieur is hedendaags, sfeervol en kan variabel naar wens worden opgesteld. Uiteraard is deze evenementenlocatie voorzien van hedendaagse technische voorzieningen zoals een beamer, projectiescherm van 3 x 2,5 meter en een moderne Bose geluidsinstallatie. De ruimte is te huur per dagdeel.

Stichting Hollandia, eigenaar van het Hollandia complex, die zich het herbestemmen en terug restaureren van panden in de staat van 1910 ten doel stelt, heeft deze ruimte met gevoel voor historie geschikt gemaakt voor bedrijfsevenementen. Zo zijn veel bijzondere elementen uit 1900 voor een groot deel nog in tact gebleven, zoals mozaïek tegelwanden, de geklonken spanten en de originele kraanbaan met takel. à¢â‚¬Å“De oude vergeelde muren en sprinklerleidingen brengen bezoekers terug in de tijd van de industriële revolutieà¢â‚¬, aldus Mart Pot, voorzitter van Stichting Hollandia.

De verhuur van de Stoomhal is in beheer van Jibe! Events, gevestigd in Pakhuis Hollandia. à¢â‚¬Å“Jibe! heeft ervaring met het organiseren van alle denkbare bedrijfsevenementen. De exploitatie en verhuur van de Stoomhal past precies in onze bedrijfsstrategie. Wij hopen in de Stoomhal onvergetelijke bedrijfsevenementen te kunnen ontwikkelen die bezoekers nog lang zullen bijblijvenà¢â‚¬, aldus Jolanda Prins, directeur van Jibe! Events.

Voor meer informatie en een bezichtiging kan contact opgenomen worden met Lisette Huijsman of Jolanda Prins van Jibe! Events op 075-6470520 of via e-mail: [email protected] of [email protected]

Contactpersoon
Jibe! BV
Jolanda Prins
Veerdijk 42Q
1531 MS Wormer
Telefoon: 075-6470520
Email: [email protected]