De top tien hotels in partysteden wereldwijd

Hotelprijsvergelijker www.trivago.nl heeft de tophotels in de populairste partysteden wereldwijd samengesteld.

Dà¼sseldorf, 21 april 2009. Wie op vakantie graag de nacht tot dag maakt zoekt een hotel waar de sfeer ontspannen, het design trendy en de locatie levendig is. Als flirten dan ook nog kan, staat een spannend verblijf niets in de weg. Hotelprijsvergelijker trivago heeft de metropolen van de wereld op populaire en trendy hotels in de nabijheid van het nachtleven onderzocht, die ook voor singles interessant zijn. In deze top tien is verveling uitgesloten.

1. Andaz, Londen

Trendy design in een Victoriaans gebouw; dat is hotel Andaz in Londen, het nieuwe luxemerk van de Hyatt groep. Hier vind je geen receptie, de lobby is een casual lounge en de check-in gebeurt op een notebook onderweg naar de kamer. Die is minimalistisch vormgegeven en goed uitgerust inclusief biologische vruchtensappen, iPod en dvd´s. Bezienswaardigheden zoals de Tower of Tate liggen allemaal op loopafstand en de metro naar de stad is om de hoek. Een highlight voor nachtbrakers is de Londense East End met de galeries, bars en nachtclubs.

2. Tres, Palma de Mallorca

Hotel Tres, in de oude stad van Palma de Mallorca, biedt een mix van traditie en moderniteit. Op de overblijfselen van een stadspaleis onstond door een aanbouw een huis met een traditionele stijl en een exclusief dakterras; het biedt niet alleen een mooi uitzicht op de kathedraal maar ook op het zwembad, het zonneterras en de sauna. Men kan relaxen op de binnenplaats onder de palmbomen of in de lounge. Het hotel bevindt zich in de trendy wijk La Llonja, met de Abacobar net om de hoek en ook de clubs van de havenpromenade slechts op steenworp afstand.

3. Villa Emilia, Barcelona

De Zincbar in Villa Emilia is een adres voor mensen uit de scene van Barcelona, en ook het hotel overtuigt door zijn design in Zen stijl en de hightechapparatuur met WiFi en plasma televisies. Dichtbij de Plaà§a Espanya en direct aan het metrostation ligt het centrum van Barcelona binnen handbereik. De zee ligt slechts op twee kilometer afstand. Men kan ook de wijnkelder van het hotel uitproberen, in het restaurant Catalaanse gerechten eten of op het zonneterras hangen met uitzicht over de stad en van daar uit het nachtleven ingaan.

4. Marmara Pera, Istanbul
Hotel Marmara Pera bevindt zich in de binnenstad van Istanbul, in Beyoàƒ‘žà…¸lu, waar het uitgaansleven in full swing is. Het hotel is in retro design. Op het dakterras trekt het zwembad met bar en uitzicht over de Bosporus. Op de bovenste verdieping van het hotel serveert het panoramische restaurant "Mikla" Turks-Europese gerechten van sterkok Mehmet Gà¼rs, dit is de ontmoetingsplek van de designersscene van de stad. Wie het nachtleven wil induiken, is niet ver verwijderd van de Taksimplatz of clubgebied Istiklal met bars, clubs en discotheken.

5. Hotel Ellington, Berlijn

Of het nou in Swingpalast "Femina" in de jaren twintig of in disco "Dschungle" in de jaren zeventig was - in het gebouw van het Ellingtonhotel is dansplezier traditie, en de nieuwste hot spot is de 5055Club in de lounge. Het huis met zijn historische gevel brengt de gasten in de sfeer van de ´gouden twintiger jaren´ en biedt tevens alle facetten van een modern designhotel. Daarbij horen de elegante kamers, de bar en restaurant Duke. Daarnaast is het hotel door de ligging in de buurt van Kudamm een ideale uitvalsbasis voor toeristen en nachtbrakers.

6. Hotel Panorama, Alanya

Hotel Panorama ligt in hartje Alanya en direct aan het strand. In het goed onderhouden hotel vindt men voornamelijk Duitse gasten. De highlights zijn het zwembad met bijna olympische afmetingen, de panoramische bar en de sportfaciliteiten inclusief fitnessruimte en tennisbaan. ´s Avonds is er een entertainmentprogramma, maar het nachtleven in het clubgebied in de nabij gelegen haven heeft ook veel te bieden. Wie wil kan in het Auditorium - à©à©n van de grootste openluchtdisco´s van Turkije - tot in de vroege ochtend dansen.

7. Phoenix Hotel, San Francisco

Het Tenderloin district in San Francisco is niet bepaald een goede wijk, maar hotel Phoenix in retrostijl maakt dat meer dan goed. Bij de ingang wordt men begroet door een kikkersculptuur, kunst is hier overal te ontdekken, het mozaïekzwembad is zelfs een monument in de stad. Het hotel is beroemd om zijn bezoekers uit de rock ´n roll scene, Little Richard, Pearl Jam en Franz Ferdinand zijn hier al gespot. De Bambuddahlounge is een trendy plek voor de scene en in het weekend behoren wilde zwembadfeesten tot het standaardprogramma.

8. Hotel V Frederiksplein, Amsterdam

In 2008 werd hotel V Frederiksplein in het centrum van Amsterdam heropend, een chique adres achter een traditionele gevel, dichtbij trendy buurt de Pijp en de tram voor de deur. De lobby is een open ruimte met een receptie van rubber, een houten bar en leren lounge met open haard en soulmuziek. Van daar uit kan men in alle rust van het hectische straatleven genieten of op de Mac op het internet surfen. De kamers zijn met chroom-, hout- en retro elementen ingericht. Als special biedt het hotel overigens een overnachting inclusief entree aan het wereldberoemde "Supperclub" aan, een coole combi!

9. Hotel Eurostars Das Letras, Lissabon

Gelegen in het centrum van Lissabon vindt men het in 2008 als chique 5-sterren stadshotel
heropende Eurostars Das Letras; met een indrukwekkende lobby, elegant ingerichte kamers
in walnoot en marmer plus sauna en fitnesscentrum. Men kan de dag afsluiten of de nacht beginnen in het restaurant of de cocktailbar. De trendy wijk Bairro Alto is niet ver weg, hier begint laat op de avond het nachtleven. Een must see is overigens "Pavilhà£o Chinàªs", aparte cultbar en stadsmuseum in à©à©n.

10. Hotel Gansevoort, New York

Het Meatpacking district geldt als een hot spot in New York en wie het zich veroorloven kan, verblijft bij hotel Gansevoort. Met zijn zilveren gevel is het aan de buitenkant al een juweel en ook de binnenkant is stijlvol, zowel de lobby als de kamers, de Gansevoort sauna en restaurant Ono. Maar de echte parel bevindt zich bovenop het dak: het zwembad met onderwatermuziek en de populaire bar "Plunge" met DJ muziek en uitzicht over the Big Apple. Hier ontmoeten de modellen, rocksterren en trendsetters - een ideaal startpunt voor het partygebied tussen Village en Chelsea.

Deze rangschikking van steden is gebaseerd op de populairste zoekaanvragen in maart en april 2009 op www.trivago.nl alsook de best beoordeelde hotels. trivago heeft meer dan 15 miljoen hotelbeoordelingen uit verschillende bronnen zoals Tripadvisor en Holidaycheck op de website.

Over trivago
Met www.trivago.nl vinden reizigers het ideale hotel voor het goedkoopste tarief. De online service vergelijkt de hoteltarieven van meer dan 30 boekingsplatforms voor 400.000 hotels wereldwijd. Daarnaast heeft trivago 15 miljoen hotelbeoordelingen op de website en laat het voor elk hotel de gebruikersbeoordelingen op bekende portalen zien. trivago vergelijkt niet de prijzen van online reisbureaus, maar de kamerprijzen. De gebruiker ziet of bij de prijs het ontbijt inbegrepen is, een reservering geannuleerd kan worden, en of een creditcard voor de reservering nodig is. trivago is de enige "vrije" metasearch: bij het zoeken kan tevens een vakantieregio, een stadsnaam of hotelnaam ingevoerd worden. trivago, met het hoofdkantoor in Dà¼sseldorf, werd in 2005 opgericht en heeft ondertussen elf Europese landenplatforms.

Beschikbaar voor publicatie bij vermelding van de bron trivago.

Perscontact: Brenda Kuiper
Tel.: +49 (0)211 75 84 86-90
Fax: +49 (0)211-75 84 86-99
E-mail: [email protected]

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular