Boxtel, 11 februari 2008 - De VIA, Vereniging van Internationale Arbeidsbemiddelaars, heeft Anneke Miedema (42) per 1 februari benoemd tot projectmanager. Met de aanstelling van Anneke versterkt de VIA haar marktpositie als onafhankelijke brancheorganisatie voor internationale arbeidsbemiddelaars. In haar nieuwe functie is Anneke onder andere verantwoordelijk voor de verdere groei en professionalisering van de VIA.

In het verleden heeft Anneke ruime ervaring opgedaan in de uitzendbranche. Zo werkte zij de afgelopen zeven jaar als adviseur bij USG Restart en is daarnaast voorzitter geweest van de ondernemingsraad van USG Restart en de Centrale Ondernemingsraad van USG People. Daarvoor heeft ze een aantal jaren als projectmanager gewerkt bij Stichting Première en Baars Management Groep. Door de diversiteit van haar eerdere werkzaamheden beschikt Anneke over veel kennis van de uitzendbranche.

“Het is voor mij een interessante uitdaging om in de functie van projectmanager invulling te geven aan de verdere groei van de VIA”, aldus Anneke Miedema. “De VIA is in korte tijd uitgegroeid tot een professionele organisatie die de bonafide internationale arbeidsbemiddelaars vertegenwoordigt en zich sterk maakt voor een rechtvaardige omgang met buitenlandse werknemers. Met mijn branchespecifieke ervaring hoop ik deze positie binnen de branche voor internationale arbeidsbemiddelaars verder te kunnen uitbouwen en verstevigen.”

Gerlof Roubos, directeur van de VIA: “Wij zijn verheugd met de benoeming van Anneke. Door zowel de vakinhoudelijke- als branchespecifieke kennis van Anneke zijn wij ervan overtuigd dat zij een belangrijke bijdrage aan de organisatie kan leveren. Met haar komst bestaat de VIA uit een gedifferentieerd team met een brede achtergrond.”