Kiezen wat voor materiaal je best kan gebruiken als dakbedekking is geen makkelijke klus. Het is dan ook aan te raden om toch enig opzoekwerk te verrichten en een vakman aan te spreken voor je een juiste beslissing kan nemen.

Wanneer je een professional de vraag zou stellen wat voor dakbedekking nu het meest efficiënt is, zal deze waarschijnlijk EPDM dakrubber aanbevelen. Dit om de simpele reden dat dit type dakrubber geschikt is voor zowel platte als schuine daken en dat het een telkens opnieuw garant staat voor een feilloze afwerking met een lange levensduur.

Verder is EPDM dakrubber zeer makkelijk installeerbaar en bovendien ook niet duur in aankoop. Voor het installatieproces hoef je trouwens geen speciale uitrusting aan te schaffen. Met het standaard roofing materiaal kan je de klus al klaren. Dit is allemaal mogelijk door de gebruiksvriendelijkheid en resistentie van de dakbedekking. Deze vorm van dakrubber is namelijk zeer tolerant tegenover temperatuurschommelingen en invloeden van buitenaf.

Het is dus ook niet nodig om te pieren over het ontstaan van mogelijke gaatjes tijdens de installatie. Het materiaal is zo ontwikkeld dat het bestand is tegen gaatjes, scheurtjes, afpelling en barstjes. Met EPDM dakrubber kan je op je beide oren slapen want je dak zal  er steeds in goede conditie bijliggen.

Naast de gebruiksvriendelijkheid en de kwaliteit van het materiaal heeft EPDM dakrubber nog voordelen. Met deze vorm van dakrubber heb je namelijk geen last van overlappingen of samenvoegingen. Je dak bestaat als het ware uit à©à©n geheel waardoor er dus geen druppeltje water kan doorsijpelen. Ook al zal de rubber na enige tijd zwakker worden waardoor er misschien lekjes zouden kunnen ontstaan, met EPDM dakrubber is je dak in tegenstelling tot andere vormen van dakbedekking jaar na jaar beschermt.
Dit type dakrubber is trouwens ook zo goed als onderhoudsvrij. Dit wil zeggen dat na de installatie je er eigenlijk niet meer naar hoeft om te kijken.

Ook het prijskaartje van EPDM dakrubber is interessant. Dit type dakrubber heeft een verwachte levensduur van ongeveer 50 jaar. Eens de aankoop achter de rug is ben je levenslang verlost van dakproblemen of dakinvesteringen.

Met zoveel voordelen is het ook niet verwonderlijk dat steeds meer en meer mensen kiezen voor EPDM dakrubber als dakbedekking. Op vlak van prijs en kwaliteit is deze vorm van dakrubber in ieder geval al een koploper.